Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Ємельяненко: «Триває пошук інвесторів, яких зацікавить територія колишніх артилерійських складів поблизу Новобогданівки»

9 квітня 2013 - 09:48

Днями територію колишньої 275-ої артилерійської бази поблизу с.Новобогданівка відвідали перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко та комісія на чолі з першим заступником голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергієм Данилюком. Вони оглянули територію, ознайомились з ходом робіт та обговорили нагальні проблеми, а саме – необхідність продовження терміну проведення робіт.

- Наше спільне завдання – провести якісну очистку території для її подальшої передачі місцевій владі та інвесторам. Згідно з планом роботи повинні завершитися до 20 квітня, але погіршення погодних умов, великі обсяги та небезпечність робіт вплинули на встановлений раніше графік. Тому треба продовжити термін виконання поставлених завдань. Щоб зробити цю територію безпечною, необхідно  виконувати роботи якісно, не поспішати, адже боєприпаси, які досі виявляють, становлять велику небезпеку як для особового складу, так і для населення, – зазначив Віктор Ємельяненко.

За словами начальника Головного управління ДСНС України в Запорізькій області Олексія Лепського, з початку робіт відпрацьовано 33 га території. Кожної п’ятниці з 14:00 до 16:00 у спеціально відведеному місці проводяться контрольовані підриви вилучених вибухонебезпечних предметів з дотриманням правил безпеки та з мінімальним звуковим ефектом. Представники місцевої влади, рятувальники та представники Міноборони заздалегідь провели роз’яснювальну роботу з жителями Мелітопольського району, щоб запобігти паніки серед населення. Також вони звернулись до громадян з проханням не проникати на територію артбази та не наражати своє життя на небезпеку.

- Облдержадміністрація відпрацювала чіткий алгоритм дій з центральними органами влади, ми задоволені налагодженою взаємодією та ходом робіт. Місцевій владі поставлено завдання інтенсивно шукати інвесторів, щоб ця  земля ожила в прямому сенсі цього слова. Один з потенційних інвесторів уже запрошений на територію для того, щоб міг упевнитись в якості  робіт з очищення та поінформувати владу про свої наміри щодо цієї землі. Головне зараз – не перервати  процес. Коли буде завершено очистку території, земля буде одразу передана місцевій владі, а потім – інвестору, – зазначив Віктор Ємельяненко.

Нагадаємо, 4 березня на території колишньої 275 АБРБ розпочалися планові роботи: адміністративну територію обстежують сапери Міноборони та проводять знищення виявлених вибухонебезпечних предметів. На технічній території роботи по контрольній перевірці території здійснюють фахівці ДСНС. Перш ніж проводити роботи з розмінування, спеціалісти цивільного захисту прибирають залишки сухої торішньої трави та рослинності, а паралельно з цим піротехнічні розрахунки виявляють та вилучають боєприпаси.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області