Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівництво області зацікавлено у співпраці з фінськими інвесторами

9 квітня 2013 - 13:45

Заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов зустрівся з бізнес-делегацією на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Фінляндської Республіки в Україні Ар'єю Макконен. Учасники зустрічі обговорили інвестиційний клімат Запорізької області, а також напрямки співпраці, які були б цікаві обом сторонам.

Андрій Гамов привітав високих гостей від імені голови обласної державної адміністрації Олександра Пеклушенка та зазначив, що обласна влада дуже зацікавлена у співпраці з фінським бізнесом, і для цього готова надавати будь-яку необхідну підтримку.

- Останнім часом  відносини між Запорізькою областю та Фінляндією вийшли на якісно новий рівень. Минулого року до нас приїжджали дві фінські бізнес-делегації, а сьогодні ми зустрічаємо ще більшу кількість гостей. Наш регіон є одним з базових у формуванні економіки України, тож переконаний, що представники фінського бізнесу знайдуть для себе цікавих партнерів. Наразі в нас області активно працює фінська компанія «Konecranes», яка є одним з провідних у світі постачальників вантажопідйомного обладнання та сервісних послуг, - зазначив Андрій Гамов.

За словами посадовця, протягом 2012 року в економіку області іноземними інвесторами вкладено 179,8 млн. дол. США прямих іноземних інвестицій, і для збільшення цього показника обласною владою вживаються всі можливі заходи.

- Переконаний, що для налагодження більш продуктивної співпраці нам необхідно визначити регіон Фінляндської Республіки, якому було б максимально цікаво співпрацювати із Запорізькою областю. У результаті треба закріпити наміри про співпрацю відповідною угодою. Зі свого боку ми створюватимемо всі необхідні умови для комфортної роботи інвесторів. Для більшої зручності іноземних бізнесменів у області створено 28 проектів промислових парків, - повідомив Андрій Гамов.

Пані Ар’я Макконен зазначила, що  рада в черговий раз приїхати до Запоріжжя і вважає такий спосіб співпраці та пошуку бізнес-партнерів одним з найбільш ефективних.

- Цього разу до складу нашої делегації увійшли вдвічі більше представників бізнесу, ніж торік, і всі вони зацікавлені у співпраці з Запорізькою областю. Ми активно слідкуємо за подіями в українському політикумі, за розвитком економіки та бізнесу. Україна має дуже великий потенціал,  тому ми можемо тут знайти багато перспектив для розвитку бізнесу та співпраці. Також  хочу окремо подякувати керівництву області за створення комфортних умов для роботи фінської компанії «Konecranes». Переконана, що за умови, коли в регіоні вже працюють фінські інвестори,  іншим колегам буде набагато зручніше та простіше розпочинати роботу, адже вони можуть діяти за так званим «трафаретом», - зазначила пані Ар’я Макконен.

Після зустрічі з керівництвом області бізнес-делегація Фінляндської Республіки зустрілася з представниками міської влади м.Запоріжжя, а також взяла участь у коопераційній зустрічі із запорізькими колегами, яка відбулась у Запорізькій торгово-промисловій палаті.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни