Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перші запорізькі призовники відбули на ратну службу

9 квітня 2013 - 14:18

Перші запорізькі призовники відбули  на ратну службу

У  рамках призовної кампанії "Весна - 2013" почалася відправка молодого поповнення до Збройних Сил України. У першу військову команду, яку відправили з обласного збірного пункту до військової частини Повітряних сил потрапили 13 молодих новобранців із Запорізької області. А всього лави ЗСУ та інших військових формувань цього року поповнять 700 запорізьких  призовників. Зокрема, до Збройних Сил відправлять 340 юнаків, у внутрішні війська МВС – 310, Держспецслужбу транспорту (залізничні війська) – 50 призовників.

Про це повідомив заступник військового комісара з виховної роботи полковник Михайло Логвінов.

Привітати призовників з важливою подією прибули ветерани війни та військової служби, представники влади, громадських і релігійних організацій, батьки і рідні. Вони побажали їм успіхів у опануванні військової справи, а священнослужитель УПЦ протоієрей Олександр благословив юнаків на ратну службу в ім'я Української держави.

Для підняття військового духу новобранців бійці спецпідрозділу внутрішніх військ МВС "Гепард" продемонстрували показові вправи рукопашного бою.

Як повідомив заступник військового комісара  Михайло Логвінов, остання відправка запланована на 23 травня. Команда у складі 35 призовників відбуде з обласного збірного пункту для проходження військової служби до військової частини внутрішніх військ МВС України, яка дислокується на Харківщині.

Суттєве скорочення чисельності призовників пов’язане з поступовим переходом ЗС України на комплектування військовослужбовцями за контрактом та переходом до професійної армії. Зокрема, на строкову службу до частин високомобільних десантних військ та військовоморських сил, які вже майже повністю укомплектовані контрактниками, юнаки цієї весни не призиватимуться.

У першому півріччі поточного року Запорізький облвійськкомат відповідно до доведеного плану має відібрати 282 контрактника. Протягом першого кварталу для визначених військових частин відібрано 72 особи.

 

Управління усправах преси та інформації

Читайте також

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами