Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Належна підготовка до початку курортно-туристичного сезону – один з пріоритетів діяльності обласної влади

9 квітня 2013 - 15:37

У Стратегії регіонального розвитку Запорізької області до 2015 року одним із пріоритетних напрямів діяльності облдержадміністрації вже кілька років поспіль визначено розвиток регіону як історико-культурного, курортного та туристичного центру Півдня України.

За словами директора департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Ірини Конаревої, голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко дав завдання максимально відповідально поставитись до організації курортно-туристичного сезону, насамперед, забезпечити комфортні та безпечні умови для відпочивальників.

- На сьогодні перед нами постала низка завдань, спрямованих на розвиток туризму в Запорізькій області. Це, перш за все, просування внутрішнього туристичного продукту, складання єдиного реєстру туристичних ресурсів, сприяння залученню інвестицій в розвиток туристичної інфраструктури, розробка нових туристичних маршрутів та інформаційно-рекламне забезпечення, - зазначила Ірина Конарева під час брифінгу для представників ЗМІ.

За результатами діяльності 48 туроператорів області, які є ліцензованими суб’єктами туристичної діяльності, торік надано туристичні послуги на загальну суму 39 млн. грн., надходження до бюджету склали 6,6 млн. грн.

- Наразі туризм віднесений до складової розвитку реального сектору економіки, і це стосується не лише приморських районів, а й усієї області. У зв’язку з цим минулого року було вперше в повному обсязі профінансовано заходи Програми розвитку рекреаційно-курортного комплексу та туризму в Запорізькій області на 2011-2015 роки в обсязі 627 тис. грн. Поточного року в обласному бюджеті на реалізацію заходів Програми передбачено 637 тис. грн., - повідомила Ірина Конарева.

В області активно розвивається фестивальний туризм, на який зроблено основну ставку в подальшому туристичному розвитку регіону. Цього року в області заплановано провести близько 70-ти фестивалів, нині до друку готується оновлене науково-популярне видання «Запоріжжя фестивальне». До нього увійде інформація про найбільш масштабні заходи на території області.

Як повідомив директор обласного краєзнавчого музею Георгій Шаповалов, минулого року було вперше презентовано туристичні марки із зображенням символіки й логотипу Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці» та одного із провідних туристичних об’єктів області – обласного краєзнавчого музею.

- Особливість туристичної марки полягає в тому, що її можна придбати лише у місцях, розташованих поруч зображеного на ній об’єкту: у квитковій касі, сувенірній крамниці, церковній лавці, турінфоцентрі тощо. Такі сувеніри продаються в 15-ти країнах Європи, і виробляються лише в Чехії. Наразі в Запорізькій області існує шість різновидів таких марок, усього ж в Україні нараховується близько 250 туристичних об’єктів, охоплених даним проектом, - повідомив Георгій Шаповалов.

Також він підкреслив, що в області почали з’являтися приватні музеї, і це, безперечно, є позитивною тенденцією. Так, останнім часом було відкрито «Музей техніки Богуслаєва» та  музей ретро-автомобілів «Фаетон».

Наприкінці брифінгу Ірина Конарева повідомила журналістам гарну новину: в регіоні створено обласний осередок Національної Спілки композиторів України, який став дев’ятим осередком національних творчих спілок в нашій області. Його урочиста презентація відбудеться 15 квітня 2013 року в музичному училищі ім. П. Майбороди.

- У планах роботи осередку - проведення концертів камерної та симфонічної музики, організація музичного фестивалю ім. П.І. Майбороди за участю видатних виконавців та мистецтвознавців України, авторська концертна програма запорізьких композиторів – спільний проект з академічним симфонічним оркестром обласної філармонії, творчі зустрічі з видатними композиторами та виконавцями, - повідомила голова обласного осередку Національної Спілки композиторів України Наталія Боєва.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області