Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Найактуальніше питання для міста Запоріжжя – мости та розвиток національного заповідника "Хортиця"

28 вересня 2005 - 15:00

В приміщенні Запорізької міської ради відбулося обговорення звернення Президента України до запорізької міської громади та меморандуму щодо розвитку національного заповідника «Хортиця» та будівництва мостових переходів. В обговоренні прийняв участь і голова облдержадміністрації. Юрій Артеменко виступив зі змістовною промовою свого бачення концепції розвитку національного заповідника «Хортиця».  

Зокрема, губернатор повідомив зібрання про наміри перенести кінний театр поближче до культурного центру заповідника, з тим, щоб більше людей мали змогу бачити унікальний театр. Він виступив з ініціативою запропонувати будівельним організаціям, які будують мостовий перехід, взяти участь у спорудженні музею судноплавства, що не має аналогів на території СНД.  

Стосовно меморандуму, підписаного 15 вересня, голова облдержадміністрації зазначив, що цим документом вирішено головне для спорудження мостів – фінансування. 233,1 млн. грн. на майбутній рік фігурують у Державному бюджеті. Губернатор також закликав міську владу спільно з обласною опрацьовувати можливість оформлення так званого японського кредиту – це значна сума для будівництва мостів під 3 відсотки річних з відстрочкою сплати до 10 років під гарантії держави. Завдячуючи цьому кредитові можливо побудувати міст значно раніше – за 2-3 роки.  

Юрій Артеменко виступив також з ініціативою розробки законопроекту, який би передбачав введення податку на бренд. Тобто, всі торгові марки, які будуть тим чи іншим чином використовувати ім’я Хортиці повинні сплачувати певний відсоток на розвиток острова. «Таким чином можна суттєво поліпшити справу відродження національної святині», - зазначив Юрій Артеменко.  

Голова облдержадміністрації ще раз нагадав, що ім’я Хортиці не сумісне з рекламою спиртних напоїв, тютюну, які були розміщені та можуть бути розміщені в майбутньому на острові.  

Губернатор звернувся до всіх учасників з пропозицією оголосити конкурс на художнє оформлення майбутніх та існуючих мостів. Це відображено в тексті меморандуму, де говориться, що споруди повинні бути окрасою острова та навколишньої місцевості. Наприкінці голова облдержадміністрації звернувся до міської влади з пропозицією впорядкування організації руху на існуючих мостах, тим самим підвищивши комфортність проїзду по ним мешканців міста. 

 

                                                                                           Прес-служба облдержадміністрації

 

 

 

 

 

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону