Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стан та перспективи розвитку народної і нетрадиційної медицини

30 вересня 2005 - 10:18

            Обласною виконавчою владою прийняті розпорядження  щодо питань розвитку народної медицини і врегулювання діяльності, пов’язаної з діагностикою і здійсненням цілительства методами народної медицини.  При облдержадміністрації  діє  обласна Координаційна  міжвідомча комісія з питань упорядкування підприємницької медичної діяльності в сфері народної і нетрадиційної медицини.  З метою упорядкування й усунення порушень у цій сфері в нашій області здійснено ряд заходів щодо посилення контролю за діяльністю підприємців, які займаються медичною практикою з застосуванням методів народної і нетрадиційної медицини. Обласним центром народної і нетрадиційної медицини проведена велика робота  щодо виявлення та взяття на облік осіб, які займаються цією діяльністю.

 

  Станом на  1 вересня  2005р.  створено банк даних  більш ніж на 381 юридичну фізичну особу, які здійснюють медичну діяльність в  сфері  народної  і нетрадиційної медицини в нашому регіоні.

 

За 12 років значно зміцнилася матеріально-технічна база обласного центру народної і нетрадиційної медицини.  До послуг пацієнтів: комп'ютерна діагностика судин головного мозку, УЗД ,  єдиний в області прилад «ІХТ – Поріг», за допомогою якого здійснюється профілактика, лікування і реабілітація методом інформаційно-хвильової терапії, лазеротерапія, фіброгастроскопія, та ін.  Медичну допомогу з застосуванням сучасних  традиційних і  нетрадиційних  методів тут надають лікарі вищої і першої кваліфікаційної категорій:  заступник головного лікаря, окуліст  Вікторія Ковдря, психотерапевт Володимир Курило, сімейний лікар Олег Клочко, а також фітотерапевт Ірина Шрамко, гомеопат а спеціаліст з питань діагностики по методу Р. Фоля  Ірина Фадеєва .

 

 Фахівці Центру надають висококваліфіковану методичну, консультативну, лікувально – профілактичну  допомогу  медичним  закладам  області, постійно займаються науково - практичною роботою з метою удосконалення методів діагностики і лікування.

 

 

                       Прес-служба облдержадміністрації

 

Читайте також