Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини та події

Цього року на обласний перинатальний центр буде витрачено понад 38 млн. грн.

15 квітня 2013 - 11:15

Перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко взяв участь у селекторній нараді з розгляду питання «Про стан реалізації у 2013 році Національного проекту «Нове життя», яка відбулася під головуванням Першого заступника Глави Адміністрації Президента України, секретаря Комітету з економічних реформ Ірини Акімової.

Днями Запорізькій області з Державного бюджету України виділено 24,8 млн. грн.. для здійснення заходів щодо створення обласного перинатального центру.

- Кошти вже надійшли та відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка їх направлено замовнику об’єкта – управлінню капітального будівництва облдержадміністрації. Основна сума отриманих коштів – близько 20 млн. грн. буде освоєна вже в квітні, майже 5 млн. грн. – протягом травня, червня та липня. Також цього року з обласного бюджету на створення перинатального центру буде витрачено 13,2 млн. грн., - повідомив Віктор Ємельяненко.

За словами посадовця, минулого року на будівельно-монтажні роботи в перинатальному центрі було спрямовано 17,2 млн. грн., на придбання медичного обладнання -  16,8 млн. грн. У поточному році  буде витрачено понад 38 млн. Таким чином загальна вартість центру складає понад 72 млн. грн.

Наразі в обласному перинатальному центрі виконано демонтажні роботи, монолітний залізобетонний пояс і пінобетонну кладку технічного поверху, встановлено металоконструкції покрівлі та її покриття, виконано стяжки на 90% та гіпсокартонні перегородки на 50%, внутрішні санітарно-технічні роботи в акушерському блоку. Також на 70% здійснено роботи з вентиляції, встановлено два ліфти та один підйомник, зведено дві прибудови до акушерського блоку, а також проведено роботи з телефонізації, пожежної сигналізації та голосового оповіщення на 50%. Крім того, виконано фасади та замінено вікна на металопластикові в акушерському та гінекологічному корпусах.

Станом на 11 квітня навчання з перепідготовки кадрів пройшли 26 лікарів та 48 працівників середнього медичного персоналу, в тому числі – фельдшери-лаборанти, що складає 90% від загальної кількості фахівців центру.

Підбиваючи підсумки, Ірина Акімова зазначила, що регіони України, в яких цього року відкриваються перинатальні центри, повинні виконувати всі роботи за графіком, забезпечити фінансування об’єкту в повному обсязі, а також забезпечити проходження навчання медичного персоналу закладу.

Влітку поточного року  перинатальні центри перевірятимуться експертною комісією Національного проекту «Нове життя».

Нагадаємо, обласний перинатальний центр розрахований на 124 ліжка, його орієнтовна потужність – 2700 пологів на рік. Пологове відділення складатиметься з дев’яти індивідуальних пологових залів та відділення сумісного перебування матері та дитини (36 ліжок). Відділення патології вагітності та екстрагенітальної патології розраховане на 34 ліжка, відділення анестезіології та інтенсивної терапії – на вісім ліжок, відділення інтенсивної терапії новонароджених – на дев’ять ліжок, відділення постінтенсивного догляду та вихожування новонароджених – на 20 ліжок, відділення гінекології з малоінвазивними технологіями – на 34 ліжка. Також у центрі функціонуватимуть консультативно-діагностичне відділення (жіноча консультація) та клініко-діагностична лабораторія.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни