Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Питання розробки залізорудного родовища поблизу Гуляйполя «Гайчурським ГЗК» остаточно закрите»

15 квітня 2013 - 13:37

Олександр Пеклушенко: «Питання розробки залізорудного родовища поблизу Гуляйполя «Гайчурським ГЗК» остаточно закрите»

Як повідомив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко під час апаратної наради, рішення депутатів облради, яким було дозволено ТОВ «Гайчурський ГЗК» користування залізорудними родовищами поблизу м.Гуляйполе, буде відкликано на позачерговій сесії, яка відбудеться 19 квітня.

Заступник директора ТОВ «Гайчурський ГЗК» Євген Щербина переконаний: вирішальним моментом у категоричній позиції гуляйпільців стало поширення зацікавленими особами неправдивої інформації про те, що інвестор буде добувати уранову, а не залізну руду.

- Дуже шкода, що ми так і не знайшли спільну мову з громадою та не зможемо розробляти Гуляйпільське родовище. Адже інформація, яка поширювалась серед населення району, не відповідає дійсності. Родовище залізної руди було виявлено ще в 1931 році, і на сьогодні воно має державне значення, - зазначив Євген Щербина.

Олександр Пеклушенко зауважив, що інвестор не зможе працювати в Запорізькій області не тільки через поширення неправдивої інформації, а й, перш за все, через те, що не зміг розпочати роз’яснювальну роботу серед населення. Голова Гуляйпільської райдержадміністрації Олександр Гура, в свою чергу, висловив подяку очільнику області від імені всіх гуляйпільців за підтримку громади та прийняття вольового рішення.

- У скандальній ситуації з можливою розробкою залізорудного родовища поблизу м.Гуляйполе винні всі ми, адже довірилися людям, які не можуть налагодити діалог з людьми. Хоча ми одразу казали інвесторам, що запорукою їх успішної роботи стане дозвіл з боку громади, а не рішення сесії облради. Якби вони поетапно проводили роз’яснювальну роботу, організували презентацію проекту із залученням фахівців з відповідних галузей, у тому числі – екологів, цієї ситуації можна було б уникнути. Але я в чергове повторюю, що Запорізький край – це центр України, і ми радо приймаємо лише тих інвесторів, які приходять до нас із розумом, добрими намірами та коштами, - зазначив Олександр Пеклушенко.

За словами народного депутата України Олександра Дудки, проблема виникла передусім через те, що ТОВ «Гайчурський ГЗК» не надав необхідної інформації населенню щодо своїх планів у Гуляйпільському районі.

- Якщо інвестор не надає жодної інформації про свої наміри, як можна говорити про якусь роботу? В цьому питанні необхідно поставити остаточну крапку, і для майбутніх інвесторів, які захочуть працювати в нашому регіоні, це має бути прикладом, як не треба працювати, - підкреслив народний обранець.

Підбиваючи підсумки, Олександр Пеклушенко зазначив, що йому було досить складно приймати це рішення, але інвестор допустив стратегічну помилку, через яку будь-які питання щодо видобутку залізної руди в Гуляйпільському районі ще тривалий час будуть закриті.

- Інвестори вкрали у влади не один процент довіри народу, і нам доведеться виконати дуже серйозну роботу, щоб її повернути. Звісно, ми зробимо все від нас залежне, щоб відновити довіру громади, але це для всіх має стати гарним уроком. Уже цієї п’ятниці, 19 квітня, рішення сесії облради, яким було дозволено ТОВ «Гайчурський ГЗК» користування родовищами, буде відкликано, - підвів риску очільник області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»