Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі ветерани та діти війни отримають півмільйона гривень на пільгове зубопротезування

15 квітня 2013 - 13:58

Запорізькі ветерани та діти війни отримають півмільйона гривень на пільгове зубопротезування

Увага до  проблем кожного ветерана війни з акцентом на соціальних питаннях  має стати головним напрямком роботи влади у підготовці до святкування 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко на апаратній нараді, де слухалося питання щодо підготовки регіону до відзначення 9 травня.

Благоустрій меморіалів та захоронень воїнів Великої Вітчизняної війни, підготовка до проведення урочистостей безпосередньо у День Перемоги, проведення  низки культурологічних, просвітницьких та патріотично-виховних заходів – завдання, які сьогодні вирішуються на всіх територіях Запорізької області.

Як підкреслив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, до цих заходів необхідно залучити якомога більше дітей та молоді, які мають знати та поважати подвиг своїх дідів та прадідів. А ось для ветеранів День Перемоги необхідно зробити максимально комфортним, зважаючи на їх вік та стан здоров’я.

- Треба продовжити минулорічну акцію «Підвези ветерана». Хто б ти не був – таксист,  просто водій, зупинись, коли побачиш ветерана, запропонуй йому доїхати, куди необхідно. Я вже не кажу про міські автобуси чи маршрутки, - наголосив голова облдержадміністрації.

Олександр Пеклушенко навіть запропонував владі Запоріжжя орендувати для ветеранів відкриті автомобілі, в яких ветерани могли би проїхатися проспектом під час Параду поколінь.

Минулого року за ініціативи голови облдержадміністрації запроваджено практику додаткової виплати грошової допомоги запорізьким ветеранам – учасникам бойових дій  до Дня Перемоги. Цього року таку допомогу – по 500 гривень -  до 9 травня отримають 1,2 тисячі ветеранів.

У 2013 році також буде збільшено фінансування програми щодо пільгового зубопротезування ветеранів та дітей війни. За даними ветеранських організацій, це найгостріша проблема, за розв’язанням якої звертаються до них люди похилого віку. За ініціативи голови облдержадміністрації на реалізацію програми пільгового зубопротезування для ветеранів та дітей війни додатково в бюджеті області буде виділено 500 тисяч гривень. Це питання буде оперативно винесено на розгляд позачергової сесії обласної ради.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова