Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дитячі спортивні майданчики будуть оновлені

16 квітня 2013 - 13:11

Дитячі  спортивні майданчики будуть оновлені

З настанням погожих днів, у квітні цього року, місцевими органами влади на території області організовано проведення суботників з метою прибирання та облаштування спортивних майданчиків у школах, вузах,  дворах за місцем проживання. Як повідомив під час брифінгу заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук, у Всеукраїнський День довкілля, 20 квітня, ця робота набуде масового характеру.

- Соціальними ініціативами Президента України «Діти – майбутнє України» передбачено, зокрема, реконструкцію і модернізацію спортмайданчиків у навчальних закладах, популяризацію здорового способу життя серед дітей та молоді. На виконання доручення Глави держави в області проведено інвентаризацію спортивної бази в навчальних закладах. На сьогодні ми маємо таку картину: із 608 загальноосвітніх шкіл потребують реконструкції або добудови  63 спортивні майданчики  і 25 -  із 555 дитячих дошкільних закладів, - повідомив Петро Гончарук.  

Посадовець зазначив, що до роботи по наведенню порядку на спортмайданчиках взялися учнівські та педагогічні колективи, а також залучаються представники бізнесу, громадськості, які можуть допомогти в оновленні спортивної бази та обладнання. Повністю ж завершити роботи по приведенню спортивних споруд у закладах освіти області до нормативної бази заплановано до початку нового навчального року. 

Загалом загальнодержавна соціальна  програма розвитку фізичної культури і спорту на 2013 – 2017 роки є багатоплановою. Нею передбачено вже в цьому році впровадити обов’язкові уроки плавання для всіх загальноосвітніх шкіл. З цією метою розпочато інвентаризацію басейнів на території області. Планується поновити проведення шкільних олімпіад з різних видів спорту. Крім того, регіональна влада має ідею – запровадити обласний футбольний турнір на Кубок голови облдержадміністрації для школярів.

- Наразі у нас проводиться футбольний турнір серед аматорських дорослих команд на Кубок голови облдержадміністрації. Тепер ми плануємо його розширити і провести такі змагання для учнівських команд. Впевнений, що чим більше ми будемо вкладати в спорт і фізкультуру, тим менше доведеться вкладати в медицину, - зазначив заступник голови ОДА петро Гончарук.

 

Довідково: на виконання нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» прийнято загальнодержавну соціальну  програму розвитку фізичної культури і спорту на 2013 – 2017 роки, якою передбачено: здійснити реконструкцію спортмайданчиків при 28500 навчальних закладах; побудувати 50 басейнів, 2500 багатофункціональних спортивних майданчиків, спорудити в кожній області універсальний спортивний комплекс, облаштувати в кожному великому місті велосипедні доріжки довжиною не менше 3 км, а також рекреаційні зони, парки, спортивні бази для активного відпочинку населення.

 

Управління у справах прееси та інформації ф 0676

Читайте також

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят