Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада та громадськість намітили шляхи найефективнішого впровадження соціальних ініціатив Президента України

17 квітня 2013 - 10:44

Обласна влада та громадськість намітили шляхи найефективнішого впровадження соціальних ініціатив Президента України

Відбулося засідання президії Громадської ради при облдержадміністрації, в якому взяв участь заступник голови ОДА Андрій Гамов. Головним питанням на порядку денному було обговорення нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України», зокрема щодо розвитку та модернізації  дитячих спортивних майданчиків.

Андрій Гамов привітав учасників зібрання від імені голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка та поінформував присутніх про головні пріоритети роботи обласної влади в розрізі реалізації нових соціальних ініціатив Президента України.

- Наше спільне завдання – це налагодження активного обговорення та роз’яснення серед громадськості нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Їх основні положення – це підвищення якості життя сімей з дітьми шляхом залучення фінансової допомоги з боку держави, забезпечення всебічного розвитку для кожної дитини, охоплення сімейними формами виховання дітей-сиріт. Наразі ми активно займаємося налагодженням роботи по модернізації дитячих спортивних майданчиків та підготовкою до проведення національного турніру серед шкільних баскетбольних команд, - повідомив Андрій Гамов.

Також обласній владі разом з Громадською радою при ОДА спільними зусиллями необхідно детально опрацювати проект реформи місцевого самоврядування, винесений на розгляд громадськості Президентом України.

- Цей документ покликаний вибудувати найбільш ефективну модель територіальної організації влади в країні, зробити місцеві громади фінансово самодостатніми, забезпечити доступність та високу якість управлінських послуг для людей, - повідомив Андрій Гамов.

Ще один важливий момент у роботі Громадської ради – це постійний контроль за роботою влади всіх рівнів, за використанням кожної бюджетної гривні.

- Враховуючи все вищезазначене, прошу представників комітетів чітко визначити, виконання яких програм, що фінансуються з обласного бюджету, ви будете контролювати та аналізувати, до складу яких консультативно-дорадчих органів при облдержадміністрації увійдете, - підсумував Андрій Гамов.

Про ситуацію в області щодо розвитку та модернізації системи дитячих спортивних майданчиків доповів заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації Віктор Захарчук.

- Новими соціальними ініціативами Президента України  передбачено здійснення реконструкції і модернізації спортивних майданчиків у навчальних закладах, активізацію популяризації здорового способу життя серед підростаючого покоління. Наразі в області проведено інвентаризацію спортивної бази в навчальних закладах. Так,  на сьогодні потребують реконструкції або добудови 63 спортивних майданчика в загальноосвітніх школах області та 25 - у дитячих дошкільних закладах, - повідомив Віктор Захарчук.

Також у ході засідання члени президії Громадської ради обговорили шляхи взаємодії комітетів Громадської ради з консультативно-дорадчими органами при облдержадміністрації та роботу комітетів Громадської ради щодо визначення переліку профільних програм.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ