Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький завод «МіГремонт» дарує друге життя бойовим літакам

17 квітня 2013 - 14:35

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко з робочою поїздкою відвідав ДП «Запорізький державний авіаційний ремонтний завод «МіГремонт». На станції льотних випробувань підприємства  очільник регіону мав можливість спостерігати за проведенням контрольних польотів двох бойових літаків СУ-27, відремонтованих на заводі.  

Як розповів директор ДП «МіГремонт» Сергій Фурдило, вже завтра ці літаки Су-27 вирушать до Миргородської бригади, яка є замовником робіт з ремонту та модернізації. Лише у 2012 році друге життя після ремонту на запорізькому заводі отримали 11 літаків: шість СУ-27 та п’ять СУ-25.

Сьогодні підприємство «МіГремонт» має добре розвинену виробничо-технічну базу, висококваліфікований персонал. При виконанні ремонту літака проводиться посилення конструкції планера, заміна гумотехнічних виробів, ремонт радіоелектронного устаткування, електроустаткування, систем електронної автоматики, приладів і систем експлуатаційного контролю. Впроваджено системи діагностики і контролю стану і працездатності систем, агрегатів і блоків на базі персональних електронно-обчислювальних машин. Одночасно з ремонтом підприємство здійснює модернізацію прицільно-навігаційного комплексу.

З технологічним процесом, який дозволяє дарувати друге  життя бойовим літакам,  голова облдержадміністрації ознайомився під час відвідування збирального цеху підприємства «МіГремонт». Як зауважив Олександр Пеклушенко, це унікальне підприємство, на якому працює унікальний трудовий колектив, і ним може пишатися вся Запорізька область. Але, за словами керівника підприємства,  сьогодні «МіГремонт» потребує підтримки обласної влади у вирішенні питання фінансування з боку Міністерства оборони. Олександр Пеклушенко пообіцяв порушити це питання в Кабінеті Міністрів під час робочої поїздки вже наступного тижня.

- Як голова облдержадміністрації, я «одружений» на всіх проблемах Запорізької області. У цього підприємства є проблема заборгованості перед ним Міністерства оборони. Для заводу ця сума велика, а для міністерства - це тридцять секунд його життя. Тому  вважаю, що Міністр оборони Лебєдєв знайде ці тридцять секунд, щоб компенсувати заводу 40 млн. грн. боргу. І завод буде далі спокійно працювати, платити своїм працівникам зарплатню, до речі, досить високу, та підтримувати в такому ж ідеальному стані складне науково-технічне виробництво, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Під час робочої поїздки на «МіГремонт» голова облдержадміністрації поспілкувався з колективом підприємства та висловив подяку за героїчний труд льотчикам-випробувачам, які підіймають у небо бойові машини після ремонту та модернізації.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області