Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для попередження нещасних випадків невиробничого характеру будуть активізовані перевірки

17 квітня 2013 - 15:18

Для попередження нещасних випадків невиробничого характеру будуть активізовані перевірки

Відбулося засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення, яке провів заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов, у ході якого розглянуто  питання дотримання правил безпеки при використанні газу в побуті, стан виконання регіональної програми щодо ремонту та заміни ліфтів, про технічний стан та дотримання правил безпеки при використанні котелень у навчальних закладах.

– Останнім часом серед населення збільшилась кількість нещасних випадків невиробничого характеру. За минулий рік ця цифра досягла 90,5 тисячі, що на 4 тисячі більше ніж у 2011 році. В результаті 1092 особи були смертельно травмовані. З огляду на ситуацію необхідно визначити причини виникнення проблем та знайти шляхи їх розв’язання,– зазначив Андрій Гамов.

Завдяки постійному технічному нагляду «Запоріжгазу» та органів місцевого самоврядування в області майже не виникає нещасних випадків з газом. Проте в побутовій сфері та торгівлі ситуація негативна, непоодинокі випадки порушення правил використання газового обладнання: самовільне переобладнання вентиляційних та димових каналів, наповнення газових балонів на автозаправних станціях тощо. Представники «Запоріжгазу» слідкують за своєчасним усуненням порушень, ведуть широку просвітницьку роботу серед населення.

При розгляді питання про роботу ліфтів  заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Костянтин Кувайцев повідомив, що в області почастішали нещасні випадки через несправні ліфти.  Адже більшість з них уведені в експлуатацію в 70 – 90 роках і потребують експертного обстеження.

За  розрахунками області потрібно понад 30 млн. грн. для розв’язання проблем з ліфтами, з них 24 млн. грн. -  м. Запоріжжю, де 1710 ліфтів потребують експертного обстеження, а робота потенційно небезпечних ліфтів призупиняється. Проте державної підтримки немає: відповідальність за стан ліфтів покладено на домовласників та органи місцевого самоврядування.  Одним із варіантів виходу з цієї ситуації є залучення приватних партнерів.

– Усі ліфти розподілено за ступенем необхідності проведення робіт. Розпочато процедуру тендеру щодо вибору виконавців капітальних ремонтів та експертних оцінок ліфтів, – повідомив заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства  міськвиконкому Олексій Бородай.

Складним залишається питання технічного стану та дотримання правил безпеки при роботі котелень у закладах освіти.

– Незважаючи на постійні перевірки закладів освіти, проблеми з опаленням залишаються. Багато котлів мають низький ККД або рівень їх технічного обслуговування недостатній. Непоодинокі випадки недотримання техніки безпеки з боку працівників котелень, – зазначив заступник директора Департаменту освіти, молоді та спорту Віктор Захарчук.

Підбиваючи підсумок, Андрій Гамов наголосив на необхідності проведення перевірок до початку нового навчального року та безпосередньо перед опалювальним сезоном та своєчасного усунення виявлених порушень.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів