Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Ми відродимо телепрограму «Розповіді про героїзм» і навіки збережемо спогади ветеранів»

19 квітня 2013 - 12:44

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко зустрівся з ветеранами Великої Вітчизняної війни та обговорив з ними роботу обласної влади в напрямку надання допомоги та соціального забезпечення ветеранів, а також шляхи їх залучення до патріотичного виховання молоді.

- Ветерани Великої Вітчизняної війни – це гордість Запорізького краю та всієї України. На щастя, в нашому регіоні є молодь, яка пам’ятає та шанує подвиг цих людей. Нещодавно в нас з’явилась молодіжна організація «За історичну правду проти фашизму», яка нині нараховує близько 2,5 тис. людей. Я щиро пишаюсь тим, що в нас є така молодь, і що 99,9% населення області не дадуть померти правді та не забудуть цей подвиг, - зазначив Олександр Пеклушенко.

За словами очільника області, обласна влада розуміє, що з кожним днем ветеранів війни стає все менше, тож треба зробити все можливе, щоб останні роки життя цих людей пройшли у комфорті.

- Безперечно, наш головний пріоритет – це здоров’я ветеранів. Ми завжди намагаємося виділити якомога більше коштів з обласного бюджету на оздоровлення, зубопротезування та надання матеріальної допомоги ветеранам. Саме тому на сьогоднішній позачерговій сесії обласної ради буде виділено 500 тис. грн. на ці цілі, - повідомив Олександр Пеклушенко.

Під час зустрічі головний редактор сайту «Ретро Запоріжжя» Роман Акбаш презентував ветеранам  фотоальбом часів Великої Вітчизняної війни, придбаний у антикварному магазині в Німеччині. До нього увійшли унікальні фотографії зруйнованого, і потім  відновленого Дніпрогесу.

- Ми знайшли інформацію про ці унікальні фотографії, зроблені за допомогою аерофотозйомки, в Інтернеті. Один з німецьких антикварів продавав цей фотоальбом за 400 євро. В соціальній мережі ми створили групу зі збору коштів для придбання унікальних фотографій, і на цю ініціативу відгукнувся Олександр Пеклушенко: він передав нам усю необхідну суму, - зазначив Роман Акбаш.

Очільник області від імені запорізьких ветеранів та від всієї області подякував Роману Акбашу за роботу по збереженню історичної пам’яті та вручив йому іменний годинник.

Ветерани, в свою чергу, теж подякували Олександру Пеклушенку та молоді за небайдужість та допомогу. Вони висловили  переконання, що необхідно активніше залучати ветеранів до виховання підростаючого покоління, до розвитку в них почуття патріотизму.

- У 60-ті роки була популярною телепрограма «Розповіді про героїзм» Сергія Смирнова, і я маю на меті її відродити. Ми повинні зберегти навіки спогади наших ветеранів про ті страшні події, про подвиги наших героїв. Гарантую, що неоціненний подвиг наших ветеранів завжди буде прикладом для наслідування, - підсумував Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів