Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До Запоріжжя повернулись унікальні фотографії Дніпрогесу часів Великої Вітчизняної війни

19 квітня 2013 - 13:29

На сесії обласної ради відбулася презентація альбому з унікальними фотографіями Дніпрогесу, зробленими пілотами Люфтваффе у 1941 – 1944 роках. Історичну пам’ятку було придбано в одному з німецьких антикварних магазинів завдяки громадській ініціативі та за сприяння голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка.

– Наближається світле свято нашої землі, свято зі сльозами на очах – День Перемоги. Важливе значення для духовного розвитку всіх нас має вшанування ветеранів, які ціною власного життя вибороли для прийдешніх поколінь вільну країну. Невід’ємною частиною патріотичного виховання є також вивчення героїчної історії Запорізького краю, – зазначив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Презентуючи альбом, головний редактор сайту «Ретро Запоріжжя» Роман Акбаш розповів історію його віднайдення та придбання, а ткож подякував усім, хто брав участь у зборі коштів для придбання історичної пам’ятки.

– На цих унікальних фото ми бачимо греблю Дніпровської ГЕС до того, як її вперше підірвали, бачимо зміни, що відбувалися протягом війни, та навіть дим палаючого Запоріжжя. Щоб зробити альбом доступним для всіх небайдужих, його буде подаровано Запорізькому обласному краєзнавчому музею на День музеїв, а з фотографіями можна ознайомитися вже зараз на сайті «Ретро Запоріжжя», – повідомив Роман Акбаш.

Присутні на заході ветерани згадали воєнні часи та висловили готовність допомагати у патріотичному вихованні молоди. Їх привітали оплесками і квітами.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України