Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці долучилися до всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

20 квітня 2013 - 11:22

День довкілля в Україні відзначили проведенням Всеукраїнської акції «За чисте довкілля». На суботники з благоустрою та озеленення територій вийшли й жителі Запорізької області.

Один з найбільш масштабних заходів відбувся у запорізькому центральному парку культури та відпочинку «Дубовий гай». Сьогодні його прибирали від сміття та листя більше тисячі жителів обласного центру.

У суботнику, який відбувся у парку «Дубовий гай», взяли участь керівники та представники структурних підрозділів облдержадміністрації та запорізької міської влади, установ та організацій, запорізьких підприємств «Запоріжсталь», «Запоріжкокс», «Дніпроспецсталь», «ЗАЗ», «ЗЗФ», студенти місцевих вишів та волонтери, члени громадських організацій та політичних партій.

До прибирання території парку також залучилися небайдужі мешканці Запоріжжя, які виявили бажання докласти своїх зусиль до наведення порядку в улюбленому куточку відпочинку для усіх запоріжців та гостей міста.

Як зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко, сьогодні кожен житель регіону має можливість долучитися до спільної шляхетної справи - прибирання рідного краю, головне - створення комфортних умов для проживання.

- Питання збереження довкілля для Запорізької області є надзвичайно актуальним. Адже екологічна складова для великого промислового регіону вкрай важлива. Нехай науковці та промисловці працюють над створенням та освоєнням технологій, які дозволять зберігати чистим повітря. Тим часом кожен з нас і загалом всі ми разом можемо зробити прості, однак вкрай важливі справи – прибратися поряд з домівкою, у рідному селі, у рідному місті, щоб Запорізький край був комфортним для кожного. Впевнений, що результат буде, коли Днем довкілля стане кожен день у році,  - відзначив Віктор Ємельяненко.

Цього року учасники суботнику у парку «Дубовий гай» мали можливість не лише зробити шляхетну справу на благо рідного міста, але й позмагатися у вмінні наводити чистоту. Територію парку розділили на сектори, а люди, закріплені за секторами, стали учасниками символічного змагання. Переможці отримали солодкі дарунки від голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги