Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Не дозволимо перевести «в тінь» вирощений на запорізькій землі врожай»

22 квітня 2013 - 13:27

Олександр Пеклушенко: «Не дозволимо перевести «в тінь» вирощений на запорізькій землі врожай»c

Поточні питання проходження посівної кампанії 2013 року  розглянули учасники апаратної наради, яка відбулася під керуванням голови обласної державної адміністрації Олександра Пеклушенка.

Про ситуацію на полях  поінформував заступник голови облдержадміністрації Сергій Грачов. За даними посадовця, нині в області посіяно 187 тис. га ранніх зернових культур, що складає 92% до плану. Однак оптимальні строки посіву ранніх зернових уже закінчились, тож у зв’язку з цим вивільнені 8% площ будуть досіватись кукурудзою та круп’яними культурами.

Минулого тижня запорізькі аграрії розпочали посів пізніх зернових та технічних культур. Станом на 22.04.2013 на полях регіону ярові культури посіяно на площі 270 тис. га  (30% до плану).

Як відзначив С. Грачов, сільськогосподарські підприємства мають достатні запаси насіння високої репродукції. Також працівники полів забезпечені бензином та дизпаливом.

Коментуючи хід посівної кампанії, голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко поставив завдання створити штаб, до складу якого ввійдуть всі його заступники та начальники структурних підрозділів ОДА. Члени штабу мають здійснювати щотижневі виїзди на поля з метою проведення моніторингу робіт.

- Наше завдання - не дозволити перевести «в тінь» вирощений на запорізькій землі врожай. Для цього необхідно зробити об’єктиві прогнози та проводити моніторинг кожного поля до тих пір, поки зерно не опиниться на елеваторах, - висловив позицію Олександр Пеклушенко.

У цьому контексті керівник обласної виконавчої влади звернувся до контролюючих та правоохоронних органів: «Ви маєте тримати це питання на постійному контролі, однак при цьому завжди пам’ятати, що всі ми працюємо на єдиний результат».

Також, враховуючи наближення Великодня, Олександр Пеклушенко  акцентував увагу контролюючих органів на тому факті, що в області відсутні об’єктивні причини для підвищення ціни на борошно, м’ясо та яйця.

- Традиційно на свята ці продукти безсистемно дорожчають. Тож прошу взяти це питання на контроль від самого початку та не допустити необгрунтованого зростання цін, -  акцентував керівник регіону.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні