Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці готуються до зустрічі гостей та святкового концерту «Весна на Зарічній вулиці»

23 квітня 2013 - 13:47

В обласній державній адміністрації відбулася прес-конференція з питань організації та проведення святкового концерту «Весна на Зарічній вулиці» за участю заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Юрія Пелиха, заступника Запорізького міського голови Валерія Еделєва, начальника управління ДАІ ГУМВС України в Запорізькій області Віталія Горькового.

До концерту залишились лічені дні і, як повідомив заступник голови-керівник апарату ОДА Юрій Пелих, практично всі технічні питання організації заходу врегульовані.

- Нині для нас головне - провести святковий концерт для запоріжців та гостей міста на високому культурному рівні, забезпечити якісну організацію, комфорт та безпеку для всіх його учасників, - наголосив Юрій Пелих.

Враховуючи масштабність заходу, де орієнтовна кількість глядачів складе понад 35 тисяч осіб,   проведено серйозну підготовчу роботу щодо зустрічі гостей, організації руху транспорту,  роботи фан-зони.

Насамперед слід знати, що 28 квітня, у день проведення концерту, з 13.00 до 23.00 буде перекрито рух по вулицях, прилеглих до каскаду фонтанів «Райдуга» - вул. Тюленіна, вул. Лермонтова, вул. Українська та Набережній магістралі, а також на перехресті вул. Перемоги та пр. Маяковського. Гостей, які прибуватимуть з інших міст на концерт, зустрічатимуть волонтери, які супроводжуватимуть автобуси на спеціальні стоянки.

Для запоріжців, які приїдуть на концерт на власному транспорті, також організовані стоянки – біля виставкового центру «Козак Палац», «Амстору», Палацу спорту «Юність» та на перехресті пр. Маяковського та вул. Перемоги.

 За словами начальника управління ДАІ ГУМВС України в Запорізькій області Віталія Горькового, буде посилено рух громадського транспорту. Приміром, до Хортицького району з центру міста можна буде добратися до другої ночі.

Щодо роботи фан-зони  всім відвідувачам  роздаватимуть спеціальні флаєри зі схемою, на якій зображено розташування пунктів медичної допомоги та інформації, штабів МНС, туалетів, зон продажу їжі та напоїв, а також місця збору тих, хто загубився.

У фан-зоні працюватимуть близько 400 волонтерів, які будуть одягнені в спеціальні накидки та матимуть бейджі, саме до них можуть звертатися  глядачі у випадку будь-якої нестандартної ситуації. Всі волонтери, працівники МНС, правоохоронці та медики будуть забезпечені внутрішнім зв’язком і в разі необхідності зможуть оперативно врегулювати питання або звернутися за допомогою до фахівців.

Планується, що вздовж фан-зони будуть встановлені чотири великі екрани, які транслюватимуть концерт. Їжу та напої продаватимуть на верхньому майданчику безпосередньо біля «Райдуги». На території працюватимуть 50 безкоштовних туалетів.

Крім того,  порядок на території фан-зони забезпечуватимуть мобільні бригади правоохоронців.

- У четвер ми проведемо штабні навчання щодо взаємодії всіх відповідальних структур у разі виникнення надзвичайної ситуації. Проведена велика підготовча робота, яка, сподіваюсь, дозволить провести цей іміджевий захід дійсно на високому рівні, - резюмував заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Юрій Пелих.

Завершиться святковий концерт видовищним феєрверком.

Флаєр зі схемою фан-зони у доданому файлі



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області