Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькому та Каховському водосховищах встановлено понад 9,5 тисячі штучних нерестилищ

24 квітня 2013 - 10:27

У Запорізькому та Каховському водосховищах встановлено понад 9,5 тисячі штучних нерестилищ

В області триває двомісячник з охорони рибних ресурсів у 2013 році, який розпочався на початку квітня. Нагадаємо,  промисловий вилов риби заборонено у водах Запорізького водосховища з 5 квітня по 13 червня, Каховського – з 10 квітня по 18 червня, в інших водосховищах – з 1 квітня по 9 червня, в річках - з 1 квітня по 20 травня, в придаткових системах – з 1 квітня по 30 червня.

У зв’язку з цим заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Грачов провів нараду щодо дотримання цих правил та виконання заходів зі збереження рибних ресурсів. Нарада відбулася за участю представників регіонального управління охорони, використання і відтворення  водних біоресурсів та регулювання рибальства, Державної екологічної інспекції в Запорізькій області, Головного управління Держсанепідслужби в області, Дніпровської гідроелектростанції ПАТ “Укргідроенерго”, Головного управління МВС України в Запорізькій області.

Як поінформував начальник  управління охорони, використання і відтворення  водних біоресурсів та регулювання рибальства в Запорізькій області Володимир Червоненко, з початку весняно-літньої заборони було проведено 109 рейдів, під час яких виявлено 294 порушення правил рибальства.

- У результаті проведеної роботи  вдалося затримати 261 порушника, на яких накладено  штрафи на суму 21 тис. грн.. Крім того, 211 адміністративних матеріалів передано до суду. Також ми вилучили 192 одиниці заборонених знарядь лову, - повідомив посадовець.

Також здійснюються перевірки ринків на предмет незаконного продажу риби. Протягом квітня в області було вилучено майже 1 тонну риби, яка продавалася без відповідних документів.

Нині особлива увага приділяється охороні нерестилищ. Організовано два  стаціонарних контрольно-спостережних рибоохоронних пости в районі с. Розумовка (Каховське водосховище) та у Вільнянській затоці Запорізького  водосховища. Ведеться спостереження за добовими коливаннями рівня води в акваторіях регіону. У квітні такі коливання не перевищували 19 см, що є в межах допустимого.

Спеціалісти управління тримають на контролі встановлення штучних нерестилищ. Тільки в Каховськогму водосховищі їх нараховується понад 4,5 тисячі, ще 2 тисячі гнізд встановлено в Запорізькому водосховищі. Минулого тижня до цієї кількості додали ще 3 тисячі гнізд.

- Найважливіше зараз - підвищити ефективність роботи у боротьбі з браконьєрством. Треба використовувати всі можливі ресурси, залучати до рейдів відділи та техніку МНС, правоохоронців, відділ ветеринарної міліції при ГУ МВС України в Запорізькій області, а також громадські організації. У цей період наше завдання - забезпечити сприятливі умови для нересту риби, - підбив риску заступник голови облдержадміністрації Сергій Грачов.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни