Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Молодь пишається героями Великої Вітчизняної

26 квітня 2013 - 11:56

У Запорізькому обласному військовому комісаріаті відбулося засідання круглого столу «Ніхто не забутий, ніщо не забуто!»,  присвячене 68-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. У заході, організованому командуванням обласного військового комісаріату взяли участь представники місцевих органів державної влади, ветеранських та громадських організацій, військовослужбовці місцевого гарнізону, учнівська та студентська молодь, призовники.

Почесними гостями заходу стали ветерани Великої Вітчизняної війни та військової служби.

Розпочинаючи круглий стіл, заступник обласного військового комісара з виховної роботи полковник Михайло Логвінов зазначив, що історія Великої Вітчизняної війни – це невичерпне джерело патріотичного і морального виховання молоді. Подвиги, здійснені нашими воїнами, зробили їх героями, а всенародна пам'ять – безсмертними.

Своїми спогадами про роки воєнного лихоліття, про нелегкий шлях, який довелося пройти, звільняючи країну від фашистських загарбників, про  події, які врізалися в пам'ять на все життя, поділилися ветерани війни: Герой Радянського Союзу, льотчик-штурмовик генерал-майор у відставці Петро Рубанов, полковники у відставці Володимир Волобуєв та Віктор Варвашеня.

Ветерани зазначили, що нинішнє покоління захисників повинно виховуватися на прикладах мужності, героїзму й стійкості учасників Великої Вітчизняної війни, продовжувати славні традиції фронтовиків, а також гідно виконувати свій військовий обов’язок.

Під час «круглого столу» було продемонстровано документальні кадри про події Великої Вітчизняної війни 1941-1945рр.

Також для учасників було проведено екскурсію залами обласного краєзнавчого музею, присвяченими подіям Великої Вітчизняної війни на території України та Запорізької області.

 

Довідково

Вклад українського народу в перемогу над фашистськими загарбниками, як свідчать факти, був незмірним. Український народ дав фронту понад 7 млн. бійців і командирів. Кожен другий з них загинув на радянсько-німецькому фронті. Всього за мужність і відвагу українці отримали 2,5 млн. орденів і медалей із 7 млн. нагород, що були вручені воїнам радянської армії. Героями стали 2072 воїни - це 18,2% від усього числа, хто отримав вищу відзнаку СРСР. Для порівняння: росіян – 71%, білорусів – 3,3%, представників інших національностей – 7,4%. Із 115-ти двічі Героїв Радянського Союзу 35 були українцями або ж вихідцями з України. Серед  Героїв Радянського Союзу, які удостоїлися цієї нагороди тричі – українець льотчик Іван Кожедуб. Із 12 міст-героїв  - чотири українські. 207 бійцям і офіцерам за героїзм і мужність, виявлені в боях за визволення міст і сіл Запорізької області, присвоєно  звання Героя Радянського Союзу, 53 з них  удостоєні цього звання посмертно



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна