Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі аграрії завершили посів ранніх зернових

26 квітня 2013 - 14:02

Запорізькі аграрії завершили посів ранніх зернових

Заступник голови облдержадміністрації Сергій Грачов взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді, яка відбулася під головуванням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Івана Бісюка. Під час наради  розглянуто актуальні питання агропромислового комплексу, основне з яких - стан проведення комплексу весняно-польових робіт.

Відкривши нараду, Іван Бісюк зазначив, що через несприятливі погодні умови частина озимих культур була вражена грибком, а період вегетації озимини затримався на три тижні. Проте 93% відсотки посіяних озимих залишаються у задовільному стані.

– Важливим для українських аграріїв є не тільки своєчасне завершення весняно-польових робіт, але й питання захисту посівів від шкідників та бур’янів, – зауважив Іван Бісюк.

У ході наради урядовець навів дані щодо ходу посівних робіт та стану тваринницької галузі. Так, на сьогодні  засіяно близько 3 млн. га зернових та зернобобових культур. Кукурудзи на зерно посіяно 27 % від запланованих площ; соняшника – 46%, цукрового буряка – 64%. Щодо стану справ у тваринництві з початку 2013 року  здано на забій 800 тис. тонн худоби і птиці; поголів’я рогатої худоби складає 5 млн. 177 тис. голів; а надої молока збільшились на 1,2 %.

За даними директора департаменту землеробства Міністерства аграрної политики і продовольства України Олександра Демидова, в зонах степу та лісостепу вже завершили посів ранніх зернових культур. А рівень забезпечення господарств паливно-мастильними матеріалами достатній.

У Запорізькій області вже завершено посів ранніх зернових та зернобобових культур, їх загальна площа складає 196, 66 тис. га. Триває посів пізніх зернових та пропашних культур. Завершується заповнення зрошувальних каналів водою, розпочато полив ранніх овочевих культур.

Актуальними для нашого регіону залишаються питання використання гербіцидів та мінеральних добрив, а також загибелі бджіл через використання хімічних засобів захисту рослин.

– У своїй діяльності ми повинні не просто констатувати факти щодо посівних площ, а виробити дієвий механізм взаємодії з виробниками сільгосппродукції, – підсумував заступник голови облдержадміністрації Сергій Грачов.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович