Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До відома підприємців

7 жовтня 2005 - 13:00

 

Програма заходів з перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва (далі - Програма) так звана “Українська ініціатива”,   яка затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2000р. № 1358 “Про реалізацію Указу Президента України від 3 липня 2000 р. № 849 “Про сприяння підготовці управлінських кадрів для сфери підприємництва” та продовжена постановою Кабінету Міністрів України від 2 жовтня 2003р № 1566 передбачає організацію широкомасштабної перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва, формування нової генерації молодих управлінців, здатних створити якісні ринкові засади економіки України, надання їм можливості набути сучасні економічні знання та практичні навички роботи в умовах ринкової економіки.

Для реалізації цієї Програми  був створений Міжвідомчий центр з організації перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва (далі - МЦПК). Координатор Програми - Міністерство економіки України. 

В області діє регіональна робоча група МЦПК в Запорізькій області (далі - регіональна робоча група) , яка знаходиться за адресою: 69107,             м. Запоріжжя, пр. Леніна, 164, тел. для довідок: 39-02-23, 39-04-49.

 

Програма складається з двох етапів:

 І. Перепідготовка  на базі вищих навчальних закладів України  з отриманням диплому спеціаліста  за напрямами “Менеджмент” і “Економіка і підприємництво”. Цей етап здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету. (Витрати на міжміський переїзд, проживання в гуртожитках та харчування беруть на себе підприємства або учасники перепідготовки).

 ІІ. Стажування менеджерів за кордоном. Цей етап реалізується за рахунок міжнародної технічної допомоги.

Перепідготовка  на базі вищих навчальних закладів України включає в себе щорічну шестимісячну (очна форма) та десятимісячну (очно-заочна (модульна) форма) перепідготовку за напрямами “Менеджмент” та “Економіка і підприємництво” на базі відібраних за конкурсом 9 вищих навчальних закладів , серед яких:

·        Київський національний економічний університет;

 

·        Дніпропетровський національний університет;

 

·        Харківський державний університет;

 

·        Донецький національний університет;

 

·        Одеський державний економічний університет;

 

·        Тернопільська академія народного господарства;

 

·        Кримський економічний університет;

 

·        Київський національний торговельно-економічний університет;

 

·        Східноукраїнський національний університет (Луганськ).

 

 

Випускники отримують диплом спеціаліста про перепідготовку з присвоєнням кваліфікації менеджера чи економіста. Паралельно вони удосконалюватимуть одну з іноземних мов (англійську, німецьку, французьку).

До конкурсу на перепідготовку запрошуються спеціалісти:

 

·        вік до  40 років;

 

·        вища освіта;

 

·        досвід роботи не менше року на управлінських посадах вищого і середнього рівнів (керівники, заступники керівників підприємств та їх структурних підрозділів);

 

Важливим елементом Програми є стажування кращих випускників у зарубіжних фірмах країн з розвинутою ринковою економікою з метою запозичення досвіду їх діяльності в умовах конкурентного середовища.

Відбір спеціалістів на стажування за кордоном здійснюють представники тієї країни, де буде проходити стажування.

Також, без попередньої перепідготовки до участі у конкурсі на стажування допускаються  спеціалісти, які мають вищу економічну освіту та вільно володіють іноземною мовою. 

 Прийом документів на участь у конкурсному відборі на перепідготовку і стажування, а також на стажування без попередньої перепідготовки – у разі наявності вищої економічної освіти та вільного володіння іноземною мовою -  на постійній основі здійснюється секретаріатом Запорізької регіональної робочої групи МЦПК.

На даний час секретаріатом  МЦПК у рамках Програми перепідготовки управлінських кадрів для  сфери підприємництва (“Українська ініціатива”)  планується   у листопаді  2005 року проведення конкурсного відбору спеціалістів, які володіють англійською мовою, на одномісячне стажування у Німеччині.

Конкурсні відбори спеціалістів на стажування за програмою Уряду Німеччини  (німецька та англійська мови), а також за програмою Тасіс МТР (мови країн Західної Європи) відбудуться у Києві на початку 2006 року. Дати проведення відборів будуть повідомлені додатково.

Транспортні витрати до/із Німеччини – за рахунок підприємств чи учасників стажування, витрати на утримання менеджерів у Німеччині – за рахунок приймаючої  сторони.

 

До участі у конкурсі запрошуються спеціалісти, що пройшли перепідготовку у вищих навчальних закладах – учасниках “Української ініціативи”, а також менеджери, що мають вищу економічну освіту і вільно володіють німецькою, французькою, англійською,  іншими мовами ЄС    (див.  вимоги до менеджерів).

 

Претенденти на стажування в установленому порядку надають документи секретарям регіональних робочих груп МЦПК. Після проходження попереднього конкурсного відбору та отримання рекомендації на стажування від регіональної робочої групи (за формою 4п), інформація про претендента вноситься у банк даних МЦПК. За два тижні претенденту повідомляється про дату і час проходження ним конкурсного відбору.

Тел./факс Секретаріату МЦПК (044) 285 62 89.

Вимоги до менеджерів:

·        вік до  40 років;

 

·        вища економічна освіта;

 

·        досвід роботи не менше року на управлінських посадах вищого і середнього рівнів (керівники, заступники керівників підприємств та їх структурних підрозділів);

 

·        вільне володіння іноземною мовою.

 

            Перелік документів:

 

·        заява спеціаліста (довільна форма);

 

·        копія закордонного паспорту;

 

·        копія диплому про вищу економічну освіту;

 

·        копія свідоцтв про підвищення кваліфікації;

 

заповнені українською мовою форми 1-3п – анкета спеціаліста, інформація про підприємство, рекомендація керівника підприємства. Крім того для участі: у німецькій програмі – форми 1-3 п відповідно німецькою або англійською на www.ukrini.org.ua . Тел./факс для довідок: (044) 295 62 89.

 

 Додаткова інформація для участі кандидатів  в конкурсних відборах на перепідготовку та стажування  розміщена в Інтернеті на   www.ukrini.org.ua .

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн