Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Регіональна влада розгляне можливість створення на базі ДОЦ «Червона гвоздика» обласного спільного підприємства для перспективного розвитку дитячого центру

8 травня 2013 - 15:55

Під час робочої поїздки до Бердянська голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко ознайомився з роботами з підготовки дитячого оздоровчого центру «Червона гвоздика» до літнього сезону.

Очільник регіону оглянув спальні корпуси, спортивну та розважальну інфраструктуру, поспілкувався з працівниками оздоровчого центру та обговорив з представниками влади міста перспективи розвитку «Червоної гвоздики».

ДОЦ «Червона гвоздика» заснований у 1971 році. На території центру розташовано 9 двоповерхових  корпусів та будиночки, розрахованих на 680 місць. Спортивні майданчики для ігор у футбол та волейбол, тенісний корт, басейн, танцювальний клас, фіто-бар, спелео-камера, тренажерний зал, бил’ярд, власний пляж з душовими кабінками та водною гіркою – все це дозволяє організувати для дітей не тільки різноманітний відпочинок, а й повноцінний процес оздоровлення. Щорічно у ДОЦ «Червона гвоздика» оздоровлюється близько 3000 дітей з України, Росії, Білорусі.

Втім, на думку голови облдержадміністрації, оздоровчий центр потребує подальшого розвитку, особливо щодо збільшення чисельності маленьких відпочивальників саме із Запорізької області.

- Я вважаю, що обласна рада дуже серйозно недопрацьовує в цьому питанні. Необхідно, щоб керівники обласної ради бували тут по 10 разів на рік та вмовляли мера про створення спільного обласного підприємства. Лише уявіть, половина путівок йде до Росії. Звичайно, ми люди гостинні, але в Запорізькій області є сотні дітей, які б хотіли тут відпочити, а ми – обласна влада – маємо знайти кошти для малозабезпечених сімей, для дітей, які потребують оздоровлення, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Як повідомив голова облдержадміністрації, за його ініціативою буде створено робочу групу, яка вивчить можливості створення спільного обласного підприємства на базі ДОЦ «Червона гвоздика». За словами Олександра Пеклушенка, це дозволить акумулювати організаційні та фінансові можливості для подальшого розвитку дитячого центру.

- Я вважаю, що територія цього центру дозволяє побудувати тут сучасний пансіонат матері та дитини, де ми мали б можливість надавати не тільки послуги з відпочинку, а й відповідну медичну допомогу дітям. «Червона гвоздика» - це перлина Запорізького краю і вона буде не лише зберігатися, а й розвиватися, - запевнив Олександр Пеклушенко.

Як зазначив Бердянський міський голова Олексій Бакай, за умови підтримки обласної влади та необхідного фінансування на базі «Червоної гвоздики» цілком реально створити дитячий оздоровчий центр, який буде працювати не тільки влітку, а й протягом усього року.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес