Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Підростаюче покоління має розуміти, якою страшною ціною була здобута Перемога»

8 травня 2013 - 16:22

Напередодні 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім.Магара відбувся традиційний, 14-й телевізійний марафон «Пам’ять», який транслювався у прямому ефірі на ТК «Запоріжжя».

- Кожного разу, виступаючи на заходах, присвячених Великій Перемозі у Великій Вітчизняній війні, я намагаюсь дібрати слова, які лунають не із завчасно підготовленого тексту, а щиро, від душі та серця. Головне, що я хочу зробити - схилити голову перед ветеранами, завдяки яким ми зараз живемо у мирі та згоді, - зазначив під час виступу голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Керівник області переконаний, свято Перемоги можна поставити в один ряд з Великоднем, адже в обох випадках перемогло життя, перемогла правда.

- Сьогодні на мітингу-реквіємі, який проходив біля меморіалу «Скорботна мати», я спостерігав за хлопцями 9-10 років, які під час урочистостей тримали руки в кишенях, сміялися та розмовляли. Я покликав до себе найактивнішого з них, і поки лунала переможна пісня, хлопець стояв поряд з Героєм Радянського Союзу Петром Якимовичем Рубановим. Після цього я сказав хлопцеві, що це має бути один з найбільш пам’ятних моментів у його житті, адже не кожному випадає честь стояти поряд з героєм. У цей момент я в черговий раз переконався, що ми повинні донести до підростаючого покоління увесь трагізм війни. Підростаюче покоління має розуміти, якою страшною ціною була здобута Перемога, - зазначив Олександр Пеклушенко.

- Днями я мав телефонну розмову з Президентом України Віктором Януковичем. Він просив передати запорізьким ветеранам, що їхні проблеми знаходяться в центрі його уваги. Обласна влада, в свою чергу, працює над максимальним поліпшенням медичного та матеріального забезпечення ветеранів. Минулого року на це було витрачено сотні тисяч гривень, поточного року – мільйони, наступного року, переконаний, ми зможемо виділити у тричі більше грошей, - підсумував Олександр Пеклушенко.

Під час телемарафону очільник регіону вручив сертифікати від обласної виконавчої та представницької влади на загальну суму 200 тис. грн. Ці кошти будуть спрямовані  на адресну допомогу ветеранам війни.

Також Олександр Пеклушенко нагородив переможців обласного огляду-конкурсу на краще упорядкування меморіалів, пам’ятників, братських могил та інших місць поховань загиблих захисників Вітчизни у роки Великої Вітчизняної війни. Серед сіл та селищ області перемогу здобула Успенівська сільська рада Гуляйпільського району, яка отримала субвенцію з обласного бюджету в розмірі 100 тис. грн., друге місце посіла Богданівська сільська рада Чернігівського району (60 тис. грн.), третє місце – Костянтинівська сільська рада Пологівського району (40 тис. грн.). Серед міст області перемогу здобула Вільнянська міська рада й отримала 50 тис. грн.

До участі в телемарафоні може долучитися кожен небайдужий до долі ветеранів. Грошові внески приймаються на поточний рахунок “Обласний фонд соціальної підтримки громадян, які потребують невідкладної допомоги”, розрахунковий рахунок № 26009000095659, код ЄДРПОУ 20520262, МФО 300023, ПАТ “Укрсоцбанк”, з позначкою “Благодійний внесок у фонд телемарафону “Пам’ять,  назвою підприємства (організації або установи), із зазначенням міста, району та зворотної адреси або прізвища, імені, по батькові і місця проживання приватної особи, яка фінансово взяла участь у благодійній акції.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками