Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі аграрії зробили все можливе для отримання доброго врожаю

8 травня 2013 - 16:46

Під час робочої поїздки до Бердянського району голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко відвідав «Агрофірму «Нива плюс», де обговорив з аграріями види на врожай 2013 року.

Як розповіла генеральний директор ТОВ «Агрофірма «Нива плюс» Наталя Горпинич, підприємство знаходиться на території двох сільських рад Бердянського району – Луначарської та Дмитрівської. Загальна площа орної землі господарства складає 2228 га. Агрофірма спеціалізується на вирощуванні озимих культур – озимої пшениці та ячменю, а також ярих культур – пшениці, ячменю, льону, гороху та соняшнику.

За словами керівника «Ниви плюс», минулого року підприємство потерпало від екстремальних погодних умов, що негативно позначилося на врожаї. Так врожайність пшениці скала лише 20 ц/га, що менше ніж в 2011 році в 2 рази.

Як зазначив головний агроном агрофірми Юрій Свирський, цього року ситуація складається краще. Так на полі, яке відвідав Олександр Пеклушенко, за прогнозами очікується врожайність пшениці на рівні 35 ц/га. Але відсутність дощів та подальша спека можуть внести небажані корективи до нинішніх очікувань – побоюються аграрії.

- Нашим підприємством, його колективом – механізаторами, трактористами -  зроблено все можливе для того, аби врожай був добрим. Тож будемо сподіватися на гарні погодні умови, - зауважила керівник «Агрофірми «Нива плюс» Наталя Горпинич.

Особливу зацікавленість у голови облдержадміністрації викликав напрямок роботи агрофірми щодо вирощування льону – культури, яка не дуже поширена в Запорізькій області. Як розповіли представники «Ниви плюс», вирощування льону - це перспективний напрямок, який є затребуваним на агроринку. Замовлення на врожай 2013 року від переробників надходять вже сьогодні. Також льон дозволяє землі перепочити та значно покращує показники врожайності пшениці, засіяної на ній,  в наступному році.

Як зауважив Олександр Пеклушенко, він не випадково відвідав господарство саме Бердянського району.

- Бердянський район після Якимівського – є одним з найбільш проблемних з точки зору погодних умов. Але навіть у Бердянському районі ми бачимо поле пшениці, яке дасть врожайність за прогнозами фахівців більше ніж 30 ц/га. Отже, якщо дасть Бог і ми протягом найближчих 10 днів піде дощ, значить, ми будемо з дуже пристойним врожаєм. Якщо ж ні – то просто з добрим врожаєм. Підґрунтям моєї віри в успішний результат є люди – це керівники підприємств, агрономи. Це молоді люди, які знають свою справу, сучасні технології, які не шкодують ні сил, ні  часу. І якщо це все у нас є – буде хліб, буде й пісня, - наголосив голова облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області