Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя стане місцем проведення всеукраїнського фестивалю феєрверків

13 травня 2013 - 14:40

Запоріжжя стане місцем проведення всеукраїнського фестивалю феєрверків

Під час апаратної наради, яка відбулась в облдержадміністрації, голова облдержадміністрації високо оцінив рівень організації та проведення в регіоні урочистостей з нагоди Дня Перемоги та інших травневих свят.

- З 7 по 9 травня на території області пройшло понад 130 урочистих заходів, присвячених Великій Перемозі. Я з упевненістю можу сказати, що саме в обласному центрі вони проведені на найвищому в Україні рівні з точки зору об’єднання цілей та завдань, а також у контексті патріотичного виховання молоді. І надалі це свято залишатиметься пріоритетним для влади, - зазначив Олександр Пеклушенко.

За словами керівника області, у найближчий час буде підготовлено перелік категорій ветеранів Великої Вітчизняної війни, яким буде першочергово призначено додаткові регіональні надбавки до пенсій. У першу чергу це стосуватиметься Героїв Радянського Союзу, учасників бойових дій, які мають інвалідність.

За інформацією директора Департаменту охорони здоров’я ОДА (стажування) Віталія Казеки, всі медичні заклади області працювали в святкові дні у посиленому режимі. Під час масових громадських заходів поруч з місцями масового скупчення громадян чергували бригади «швидкої допомоги». Крім того, учора, 12 травня, у поминальний день на дев’яти цвинтарях обласного центру також чергувала «швидкі».

- У порівнянні з минулим роком кількість аварій у святкові дні, у період з 1 по 12 травня, зменшилась на 37%. Внаслідок ДТП постраждало 32 особи, що на 8 менше, ніж минулого року, ще дві людини загинули, - повідомив начальник УДАІ ГУ МВС України в Запорізькій області Віталій Горьковий.

Олександр Пеклушенко звернув увагу на необхідність посилення роботи з профілактики виникнення аварійних ситуацій на дорогах, зокрема, з використанням візуального та інших методів впливу на водіїв.

- Часто-густо ми є очевидцями ситуацій, коли маршрутки проїжджають перехрестя на червоний сигнал світлофору. Коли я бачу таких горе-водіїв, одразу телефоную до ДАІ та інформую про порушників ПДР. Вважаю, що саме для тих випадків запоріжці мають знати телефони «гарячої телефонної лінії» Державтоінспекції, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Як повідомив заступник начальника ГУ МВС України в Запорізькій області, начальник міліції громадської безпеки Василь Василенко, у всіх райвідділах міліції під час травневих свят цілодобово працювали оперативні штаби та робочі групи. З метою забезпечення правопорядку під час проведення масових заходів з нагоди Дня Перемоги, в яких взяли участь понад 100 тисяч жителів області, були задіяні 1200 працівників міліції.

- Я б хотів окремо подякувати співробітникам ГУМВС та Василю Василенку за роботу в травневі свята. Міліція працювала чітко та злагоджено, завдяки чому не було допущено жодного випадку порушення правопорядку жителями та гостями області, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

Також очільник регіону звернув увагу на прикру ситуацію, яка сталася на святковому концерті 9 травня у Запоріжжі під час феєрверку.

- На щастя, цей випадок не закінчився трагічно, але у подальшому ми повинні чітко визначити місця для встановлення феєрверків, які будуть повністю безпечні для людей. Запорізькою обласною прокуратурою буде проведено ретельне розслідування, а всі винні будуть покарані. Є речі, які не можна забувати та пробачати, і це – саме той випадок, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Підбиваючи підсумки, керівник області виступив з ініціативою стосовно започаткування у Запоріжжі всеукраїнського фестивалю феєрверків.

- Ідеальний варіант, щоб салюти запускалися з Дніпра. Це є не тільки цілком безпечним для громадян, а й виглядає дуже ефектно. Переконаний, що ми зможемо це зробити, - підбив риску Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів