Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Інвестиційний міст» проліг через Запоріжжя

12 жовтня 2005 - 12:00

Голова облдержадміністрації Юрій Артеменко взяв участь в регіональній конференції Українського фінансово-інвестиційного форуму, яка відбулася сьогодні у Запоріжжі.

 

            Український фінансово-інвестиційний форум – це низка обласних інвестиційних конференцій, які проводяться щорічно і являють собою своєрідний «інвестиційний міст» між представниками регіонального бізнесу та інвесторами. Зокрема, нинішня запорізька регіональна конференція відбулася після дніпропетровської, на черзі – Харківська, Полтавська і Київська області. До цього були інші області. І таким чином, «міст Українського фінансово-інвестиційного форуму» проліг через всю країну і дав можливість  учасникам регіональних конференцій більше дізнатися про фінансовий ринок та його економічні важелі, а також безпосередньо зустрітися та поспілкуватися з потенційними інвесторами і, користуючись нагодою, представити їм свої бізнес-плани. Для такого діалогу, - підкреслив у виступі на конференції голова облдержадміністрації Юрій Артеменко, - Запорізька область завжди відкрита. Також відкрита і завжди рада візитам ділових людей, бізнесменів. Нова команда обласної влади, розуміючи, що нинішній час вимагає нового підходу у цій галузі, перейшла від бюрократичного адміністрування до обслуговування інвестиційного процесу, цілеспрямованого формування сприятливого і конкурентоспроможного інвестиційного клімату. Позитивні результати, приміром, дала зустріч керівництва області з фахівцями ЗАТ «Запоріжкран» і президентом – головою правління провідної фінської компанії «KCI Konecranes». Запропоновано цікавий спільний інвестиційний проект, яким передбачається модернізація запорізького кранобудівного заводу та переорієнтація його на виробництво конкурентоспроможної продукції світової якості. Так само плідною виявилася і співпраця з турецькою компанією «Термаль-Кераміка», яка має намір на базі Оріхівського машинобудівного заводу «Орсільмаш» запровадити виробництво керамічної плитки. А це – нові робочі місця, наповнення місцевого бюджету, адже «Орсільмаш» свого часу годував місто і таким він буде після інвестиційних вливань. Інвестиції мають відродити й Степногірськ. За всебічним сприянням облдержадміністрації польська компанія PORTA KMI Poland прийняла рішення про будівництво у Степногірську фабрики з виробництва дверей та супутніх конструкцій. На початку – це 100 робочих місць, а в перспективі, як передбачено проектом, 250.

 

            На закінчення свого виступу на конференції Юрій Артеменко побажав її учасникам плідної роботи і нагадав один з відомих Законів Мерфі: «Якщо є заради чого старатися, то не гріх й перестаратися».

 

            На конференції також виступили: голова Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України Ксенія Ляпіна, президент Українського фінансово-інвестиційного форуму Олег Лиховид, а також представники Корпорації Бізнес-Конгрес, Міжнародної Фінансової Корпорації та компанії Ріал Істейт Фінанси. На завершення конференції відбулася презентація проектів представників місцевого бізнесу.

 

                                                                   Прес-служба облдержадміністрації    

 

             

 

Читайте також

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я