Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розпочато кампанію з обліку сільськогосподарської продукції у приватних домогосподарствах

15 травня 2013 - 09:05

Облік посівних площ у приватних господарствах поставлено на контроль

Заступник голови  облдержадміністрації Сергій Грачов провів обласну селекторну нараду з питань проведення обстеження посівних площ сільськогосподарських культур у приватних  господарствах, у тому числі закритого ґрунту, на територіях  сільських та селищних рад Запорізької області.  Захід  ініціювало Головне управління статистики в Запорізькій області з метою досягнення повної та достовірної звітності в галузі рослинництва.

 - Суттєві розбіжності між звітними показниками і фактичним обсягом виробництва сільськогосподарської продукції негативно впливають на ситуацію в аграрному секторі. В результаті цього значною мірою занижуються економічні показники розвитку  області. Забезпечення повної звітності на цей час є важливим завданням для спеціалістів усіх рівнів. Лише спільними зусиллями сільських та селищних рад, районних держадміністрацій, структурних підрозділів обласної державної адміністрації  ми зможемо повною мірою відобразити реальну картину існуючих об'єктів вирощування продукції рослинництва, овочів у закритому ґрунті, площ багаторічних насаджень, і в результаті отримувати належне місце в рейтингових показниках на державному рівні. Ми повинні забезпечувати якомога якісніший і достовірніший статистичний облік площ посівів сільськогосподарських культур, у тому числі й у приватних господарствах, - поставив завдання перед учасниками селекторної наради Сергій Грачов.

Крім того, було наголошено на обов’язковому введенні типових форм звітності для сільських та селищних рад: первинної облікової документації за формою №4 «Посівні площі сільськогосподарських культур у приватних господарствах на території сільської ради» та «Облік посівних площ у приватних господарствах» за формою №4 - сільрада.

Методичні роз’яснення щодо заповнення форм  покладено на районні та міські відділи статистики.

Ці обстеження проводяться виключно для статистичного обліку, а отримані відомості не використовуються податковою службою чи іншими контролюючими органами з метою оподаткування.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області