Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі накладено мораторій на відключення від водопостачання абонентів, які ще не підготували проектну документацію

15 травня 2013 - 10:50

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва. Головним питанням на порядку денному було обговорення правочинності вимог КП «Водоканал» до суб’єктів господарювання в частині переукладення існуючих договорів і розробки нових технічних вимог та проектної документації.

- Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко тримає під контролем ситуацію, яка склалася між підприємцями та КП «Водоканал». Для обласної влади це є дуже важливим питанням, адже якщо «Водоканал» не вирішить питання щодо великих обсягів втрат води, доведеться підвищувати тарифи, а влада цього не допустить. Також украй важливо, щоб у ці складні часи бізнес знаходився в якомога комфортніших умовах, - зазначив Петро Гончарук.

Як повідомив перший заступник генерального директора КП «Водоканал» Павло Узунов, керівництво підприємства тривалий час безрезультатно бореться з втратами води, які щороку складають близько 43,5 млн. куб. метрів або 348 млн. грн.

- Виникає питання: куди зникає вода, яка не враховується та за яку ніхто не платить? Її крадуть, саме тому постає серйозна необхідність навести порядок у водних мережах. Для цього нам і потрібна проектна документація, і її повинні розробляти лише ті фірми, які мають ліцензію, адже інші спеціалісти розробляють її невірно, документи не відповідають вимогам, - зазначив Павло Узунов.

Також він зазначив, що керівництво «Водоканалу» не заперечує, що деякі інспектори підприємства дозволяють собі некоректну поведінку по відношенню до підприємців, і про цей факт просить повідомляти у «Водоканал» для уникнення таких випадків надалі.

- Ми  стали свідками того, що ця ситуація склалась штучно, через нерадивих виконавців, але наведення порядку у водних мережах – це необхідність. Треба вже з 15 травня накласти мораторій на відключення абонентів, які ще не підготували проектну документацію, він має діяти протягом трьох місяців. За цей час підприємці встигнуть підготувати необхідні документи, щоб у подальшому запобігти застосування до них санкцій, - зазначив перший заступник Запорізького міського голови  Дмитро Свіркін

Посадовець наголосив, що мораторій стосуватиметься лише законослухняних підприємців, а у випадках, коли в роботі підприємств будуть зафіксовано якісь порушення, КП «Водоканал» повинен реагувати в межах своїх повноважень.

Також Дмитро Свіркін наголосив на необхідності створення консультаційного центру при КП «Водоканал», де підприємці зможуть отримати кваліфіковані відповіді на будь-які питання щодо підготовки проектної документації.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни