Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області понад 1500 касових апаратів підключено до нової системи звітності

15 травня 2013 - 14:49

В області триває впровадження дистанційного моніторингу касових операцій, відповідно до якого суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або безготівковій формі із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій, зобов’язані  подавати до органів податкової служби по дротових або бездротових каналах зв’язку електронні копії розрахункових документів і фіскальні звітні чеки, які містяться на контрольній стрічці в пам’яті  РРО або приєднаних до них модемів.

Про це повідомив заступник голови Державної податкової служби в Запорізькій області Сергій Давидков під час засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва, яке відбулося в облдержадміністрації.

За словами посадовця, наразі в області загальна кількість касових апаратів, адаптованих до нової системи звітності, складає 1,52 тис. одиниць, а це – 19% від загальної кількості. Цей показник у чотири рази вищий, ніж у середньому по Україні.

- Завдяки новій системі звітності підприємці зможуть подавати звіти в електронній формі до сервера податкової служби як шляхом придбання нової касової техніки, так і шляхом приєднання до вже існуючої відповідних модемів для передачі даних. При цьому вірогідність несанкціонованого доступу до наданої податковим органам інформації є мінімальною, - зазначив Сергій Давидков.

У представників бізнесу залишилося півтора місяця на адаптацію до нових вимог законодавства: протягом першого півріччя 2013 року до них не застосовуються штрафні санкції за неподання такої звітності в електронній формі.

-  Якщо в лютому в області було лише два види касових апаратів, які відповідають новим вимогам, то тепер їх нараховується 12 видів. Ми продовжуємо працювати над створенням умов для максимально комфортного та безболісного переходу на нову систему звітності для підприємців, - підсумував Сергій Давидков.

Чергове обговорення нової системи звітності набуло великого резонансу серед членів координаційної ради через можливі ризики при впровадженні даної системи.

- В інтересах  влади, податківців і представників бізнесу оперативне пристосування до нової системи звітності, в іншому ж випадку в найближчі тижні та місяці в області розпочнеться дуже великий ажіотаж з цього приводу, - підсумував Петро Гончарук.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни