Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

"Контрабанді - стоп!"

12 жовтня 2005 - 10:00

           Голова облдержадміністрації провів прес-конференцію, на яку були також запрошені керівники силових, податкових, митних структур області, ділових кіл та представники підприємств «АвтоЗАЗ», «Славутич», ЗАЛК, ЗТМК, «Оліяжиркомбінат». Учасники прес-конференції порушили питання щодо виконання державної програми «Контрабанді – стоп!».

 

            На початку Юрій Артеменко повідомив про перебування Президента України в Запорізькій області. Віктор Ющенко відкрив історичний пам’ятник людства – Камяну могилу. Тут, зусиллями ВАТ «Дніпроспецсталь» в короткий термін було збудовано музейний комплекс пам’ятника, який дозволить поставити зовсім на інший рівень туристичну цінність перлини нашого краю. «Жодної копійки з бюджету на це не використано», зазначив губернатор, тим самим висловлюючи подяку металургійному гіганту, який повністю профінансував будівельні роботи. Юрій Артеменко наголосив: «Моя мета – зробити Кам’яну могилу відомою по всій Україні». Потім губернатор розповів про поїздку Президента України на артилерійські склади під Новобогданівкою. За словами Юрія Артеменка, Віктор Ющенко був шокований побаченою картиною та дав доручення підготувати Указ Президента про прискорення та наповнення відповідними ресурсами проведення робіт по ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. «Зі свого боку ми виступили з пропозицією виділення з резервного фонду Державного бюджету 5-6 млн. грн. на ліквідацію підтоплення сіл Новобогданівки та Костянтинівки, де люди потерпають від цього лиха»,- зазначив Юрій Артеменко.

 

            Голова облдержадміністрації повідомив журналістів про приїзд до Запоріжжя 14 жовтня міністра МВС Юрія Луценка ( для участі у виїзній колегії МВС України) та приїзді 15 жовтня голови Верховної Ради України Володимира Литвина.

 

            Переходячи до підсумків виконання програми «Контрабанді – стоп!» Юрій Артеменко зазначив, що за підсумками 9 місяців поточного року бюджет виконано на 109%. «В порівнянні з минулим роком надходження зросли в 1,9 рази – вдумайтесь в ці цифри», - наголосив губернатор. Юрій Артеменко підкреслив, що це стало можливим завдяки мобілізації тих надходжень, які раніше були в «тіні» і подібне виконання бюджету дозволяє виплачувати пенсії та реалізовувати соціальні програми.

 

            В області створено координаційну групу з виконання програми, до якої входять керівники МВС, СБУ, ДПА, прикордонного загону, митної служби в Запорізькій області. Працюють міжвідомчі мобільні оперативні групи для виконання завдань державної програми. Юрій Артеменко озвучив факти роботи координаційної групи – відпрацьовано 640 об’єктів, 118 складів і оптових баз, перевірено 34 комерційні структури. Проводиться відпрацювання 73 ринків, 23 автомагазинів, СТО, автомайстерень. Виявлено 66 фактів контрабандного ввезення товарів на суму 1,8 млн. грн. Результатом роботи мобільних груп стало заведення 36 адміністративних справ про порушення митних правил на суму 4,8 млн. грн. Перевірено 20 комерційних структур, які у річкових, морських портах та на залізничних станціях здійснюють агентські чи консалтингові послуги або зберігають товари. Перекрито канал постачання виготовлених у Росії DVD-дисків, які раніше реалізовувались на ринках Дніпропетровська та Запоріжжя. Перевірено 5 суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності власників спеціальних патентів, що мають пільги на оформлення вантажів щодо фактів приховування контрабандно ввезених товарів. Юрій Артеменко висловив подяку начальнику управління СБУ в Запорізькій області Сергію Бересту, слідчий відділ якого порушив 7 кримінальних справ за ознаками контрабанди. Вартість товару, виявленого в результаті заходів, складає 26 млн. 825 тис. грн.

 

            Потім губернатор відповів на поставлені журналістами запитання та надав  можливість поспілкуватися з запрошеними керівниками силових структур. Зокрема, доповнюючи відповідь стосовно доведення кримінальної справи порушеної за фактом  ухиляння від сплати податку після продажу авіадвигунів виробництва ВАТ «Мотор-Січ», Юрій Артеменко наголосив, що його як керівника області турбує питання доведення до логічного кінця подібних справ. На наступному тижні губернатор планує провести нараду з силовиками з цього питання.

 

            Також губернатор, відповідаючи на запитання щодо незмінної ситуації з викидами підприємств міста (нагадуємо, нещодавно була проведена прес-конференція, де Юрій Артеменко заявив, що не згоден миритися з отруєнням повітря міста промисловими викидами), зазначив : «Це було перше попередження… Днями обласна прокуратура передасть подання Державному управлінню екології та природних ресурсів в Запорізькій області щодо призупинення роботи одного цеху одного з підприємств проммайданчика міста – це буде друге попередження…».

 

            Наостанок Юрій Артеменко прокоментував ситуацію з відвалами балки Середньої, які належать ВАТ «Дніпроспецсталь». Він зазначив, що на сьогодні повноправним власником відвалів є металургійне підприємство, весь метал з відвалів надходить для переробки на «Дніпроспецсталь». Крім того, підприємство виконало всі природоохоронні заходи, витративши на них 1,7 млн. грн. Юрій Артеменко запросив журналістів відвідати через 2 тижні відвали, щоб самим переконатися у покращенні ситуації.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни