Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Янукович: «Модернізація гірничо-металургійного комплексу має відбуватися з урахуванням європейських екологічних норм»

16 травня 2013 - 14:56

Президент України Віктор Янукович, перебуваючи з робочою поїздкою у Запорізькій області, взяв участь у церемонії введення в експлуатацію агломераційної машини №1 ВАТ «Запоріжсталь».

Як зазначив у свої промові Президент, плани щодо реалізації екологічної програми на комбінаті «Запоріжсталь» та реконструкції агломераційних машин обговорювалися ще у 2006 році. Але конкретні практичні кроки з модернізації агломашини №1, виконання котрих вимагала обласна природоохоронна програма, на комбінаті розпочалися у серпні 2012 року. Введення в експлуатацію комплексу агломашини та електрофільтру дозволить комбінату знизити викиди забруднюючих речовин в атмосферу на 10%.

- Я маю дуже великі сподівання, що до кінця поточного року буде введено в експлуатацію і другу агломашину на «Запоріжсталі». Їх усього на заводі шість. І кожен наступний рік буде реалізовано новий інвестиційний проект, - наголосив Віктор Янукович.

Загальна вартість інвестицій у модернізацію агломашини №1 ВАТ «Запоріжсталь» склала 240 млн. грн.. За словами фахівців, нова газоочисна система цієї агломераційної машини не має  аналогів в Україні.

- У «Запоріжсталі» є великі традиції, а у нас - великі амбіції. Наші амбіції полягають в тому, що ми маємо намір зробити один з найкращих металургійних комбінатів у Східній Європі, - зазначив головний інвестор підприємства, президент СКМ Ринат Ахметов.

За словами голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка, запуск агломашини №1 на комбінаті «Запоріжсталь» є важливою подією для усього регіону: «Наше небо стане чистішим  і з кожним роком ще більш прозорим. Це означає, що кількість людей – здорових, енергійних, загалом тих, які не будуть покидати Запоріжжя, тільки зростатиме. Отже все, що добре для «Запоріжсталі» є добрим для Запоріжжя, а все, що є добрим для Запоріжжя є відмінним для усієї України!».

Як підкреслив Президент України Віктор Янукович, Україна потребує не лише технічної модернізації підприємств металургійного комплексу, а й вирішення накопичених екологічних проблем.

-  Для нас дуже велике значення має те, щоб модернізація підприємств гірничо-металургійного комплексу відбувалася з урахуванням європейських екологічних норм. Це дуже важливо. І агломераційна установка на «Запоріжсталі», зокрема, створює саме такі умови. Фактично, ми маємо взірець для наслідування, - наголосив Президент.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят