Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Президент переконаний, що проблему Запорізького алюмінієвого комбінату буде вирішено найближчим часом

16 травня 2013 - 15:29

Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час спілкування з журналістами, перебуваючи з робочою поїздкою у Запорізькій області.

Як зазначив Глава держави, сьогодні справа Запорізького алюмінієвого комбінату вирішується у судах, адже є інвестиційні зобов’язання, котрих не дотримався власник підприємства. Але питання відновлення роботи алюмінієвого комбінату для Запоріжжя є дуже важливим. Відтак Президент висловив переконання, що воно невдовзі буде вирішено.

- Можливо суд примусить нинішнього власника виконати інвестиційні зобов’язання. Можливо відбудеться зміна власника і тоді завод почне відроджуватися. Ми зацікавлені в тому, щоб це питання якомога скоріше було вирішено, - наголосив Віктор Янукович.

Під час спілкування з журналістами Президент відповів на запитання стосовно перспективи розвитку Національного заповідника Хортиця. Як зазначив Віктор Янукович, за підсумками сьогоднішньої робочої поїздки буде надано доручення створити робочу групу з розробки комплексної державної програми розвитку заповіднику.

- У цьому питанні має бути системний підхід. Та самодіяльність, яка була в попередні роки, не вирішувала проблему, тому нам необхідний у цьому питанні системний та комплексний підхід, - зауважив Президент.

Під час спілкування з журналістами Віктор Янукович також торкнувся проблем та перспектив модернізації медицини, наголосивши, що головною умовою реформування галузі охорони здоров’я має бути підвищення мотивації медиків, зокрема, зростання їхньої заробітної платні.

- Нас не задовольняють темпи вирішення цих питань, іноді непрофесійний підхід деяких функціонерів від медицини, посадовців органів місцевого самоврядування, за що отримуємо критику від людей. Але в цілому, якщо ми будемо рухатися цим шляхом, ми з року в рік будемо поліпшувати ситуацію у медичній галузі. Це дуже важливо для кожного жителя України, - наголосив Президент.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят