Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Реформи матимуть результат, і ми доведемо їх до логічного завершення» - Віктор Янукович

16 травня 2013 - 16:53

«Реформи матимуть результат, і ми доведемо їх до логічного завершення» - Віктор Янукович

За участю Президента України Віктора Януковича в обласній державній адміністрації відбулася розширена нарада з адміністративно-господарським активом Запорізького регіону.

Характеризуючи Запорізький край, Глава держави відзначив особливу його цінність – людину праці. При цьому Віктор Янукович  зауважив, що запоріжці живуть в умовах техногенного навантаження, що необхідно враховувати при плануванні подальшого розвитку регіону.

- Визначаючи стратегічні напрямки, важливо розуміти особливості кожної території. Для запоріжців це, насамперед, екологія, охорона здоров’я та праці. Зокрема, ці напрямки є одними з пріоритетних у програмі модернізації країни, – зазначив Президент.

У цьому контексті Віктор Янукович заявив, що в подальших планах розвитку держави - будівництво автомагістралей в обхід населених пунктів: «Наша мета – зменшити кількість транзитного вантажного транспорту на вулицях міст. Це має сприятливо позначитись на екології промислово-індустріальних центрів».

Також керівник країни повідомив, що нині перед новим керівництвом Укравтодору поставлено завдання підготувати концепцію розвитку, будівництва, утримання автомобільних доріг з урахуванням європейських стандартів.

Порушив Президент України і стан реформування медицини.     Зокрема, йшлося про ефективність роботи перинатальних центрів. Так, за пів року роботи такого центру в Кіровограді материнська смертність  зменшилася в чотири рази, суттєво знизились показники  смертності серед новонароджених.

Щодо роботи системи екстреної медичної допомоги, Віктор Янукович визнав, що є певні проблемні питання в цьому напрямку, наприклад, старі автомобілі та обладнання.

- Ці об’єктивні питання впровадження реформи ми вирішуватимемо. Торік було закуплено 286 нових автомобілів швидкої допомоги. У 2013  плануємо закупити ще 1000. Інший бік ситуації, який іноді виникає, – бездушність та байдужість працівників галузі, які виступають з критичними заявами. Хоча, нічого поганого в тому, щоб швидка допомога була дійсно швидкою, немає. Наразі всім нам важливо усвідомити: на все потрібен час. Реформи матимуть результат, і ми доведемо їх до логічного завершення,  - наголосив Президент України Віктор Янукович.

У ході наради йшлося також про соціальну політику держави. Президент висловив переконання в тому, що люди визнають позитивні зміни в країні тільки тоді, коли відчують їх у своєму житті.

- Наше завдання - допомогти малозабезпеченому населенню – пенсіонерам, інвалідам, багатодітним родинам, сиротам та дати гідну зарплатню тим, хто працює. У програмі економічних реформ вірно розставлені всі ці акценти, яких і маємо дотримуватись у нашій подальшій роботі, - підкреслив Глава держави.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович