Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області необхідно забезпечити якісну роз’яснювальну роботу щодо суті модернізації медичної галузі

17 травня 2013 - 11:02

В області необхідно забезпечити якісну роз’яснювальну роботу щодо суті  модернізації медичної галузі

Запорізьку область відвідала Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова. Високопосадовця супроводжував заступник голови облдержадміністрації Андрій Запорожченко. У ході поїздки Міністр ознайомилася з роботою амбулаторії сімейного лікаря Запорізької міської лікарні № 8 та проінспектувала хід будівництва поліклініки в селищі  Кушугум Запорізького району, на базі якої буде створено центр первинної медико-санітарної допомоги. Також вона провела зустріч з медичним активом регіону, яка відбулася в Запорізькому державному медичному університеті.

Як пояснила Раїса Богатирьова, основною метою поїздки  є ознайомлення зі станом розвитку первинної медико-санітарної допомоги безпосередньо на території області.

Заступник голови ОДА Андрій Запорожченко доповів Міністру охорони здоров’я України про те, як у медичних закладах регіону реалізується Програма економічних реформ Президента України. Нині зусилля обласної та місцевої влади, медпрацівників спрямовані на підвищення якості та доступності медичної допомоги населенню. Одним з головних пріоритетів є реорганізація первинної медико-санітарної допомоги.

Тільки торік в області було створено 24 заклади загальної практики сімейної медицини. Наразі в області функціонує 141 сільська лікарська амбулаторія, у т.ч. 121 сімейна. При цьому 90 % таких амбулаторій розташовані саме в сільській місцевості.

Також представник обласної виконавчої влади повідомив, що в 2012 році за ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка на територіях області затверджені та діють програми підготовки медичних працівників та поліпшення їх соціального захисту. Фінансування заходів програм передбачено за рахунок коштів районних та міських бюджетів.

Коментуючи ситуацію в Запорізькому краї, Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова відзначила, що в області налагоджено взаєморозуміння між обласною владою, органами місцевого самоврядування та медичними працівниками. Також Р. Богатирьова наголосила на тому, що для забезпечення динамічних змін у системі охорони здоров'я необхідно добитися не тільки активної позиції керівників закладів медицини, але й забезпечити якісну роз’яснювальну роботу щодо суті та переваг процесу модернізації галузі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович