Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Уряд жорстко контролює графіки погашення підприємствами заборгованості із заробітної платні

17 травня 2013 - 15:49

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул провів селекторну нараду з питань погашення підприємствами заборгованості із заробітної платні. У заході взяв участь голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Як зазначив Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул, станом на 13 травня загальна сума заборгованості із  заробітної платні склала 1 млрд. 43 млн. грн. Наразі спостерігається позитивна динаміка у погашенні  боргів. За останній місяць загальна сума заборгованості скоротилася на 35 млн. грн.. Але робота в цьому напрямку має бути   інтенсивнішою, вважає урядовець.

- Люди мають своєчасно отримувати зароблені гроші, а з тими керівниками, які не поважають людей, справу будуть мати правоохоронні органи. До керівників підприємств-боржників необхідно застосовувати жорсткі заходи впливу, зокрема,  розірвання контрактів та притягнення їх до кримінальної відповідальності, - наголосив Олександр Вілкул.

Серед проблемних галузей, які накопичили найбільші суми боргів, за інформацією Віце-прем’єра -  оборонна та вугільна промисловість. Так, лише підприємства концерну «Укроборонпром» заборгували своїм працівникам 187 млн. грн..

Як підкреслив під час своєї доповіді голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, 42% усіх боргів припадають саме на підприємства «Укроборонпрому». Шість підприємств-боржників з негативною динамікою погашення перебувають у підпорядкуванні Фонду держмайна. Серед них і Бердянський завод «Азмол». За словами Олександра Пеклушенка, ще три місяці тому облдержадміністрація надавала пропозицію  щодо звільнення з посади керівника цього підприємства, але до думки регіональної влади досі не дослухалися. Олександр Вілкул доручив внести пропозицію голови облдержадміністрації щодо звільнення керівника «Азмолу» до протоколу рішення за підсумками селекторної наради та пообіцяв особисту підтримку в цьому питанні.

- У Запорізькій області спостерігається динаміка в скороченні підприємств-боржників. За останній час їх кількість скоротилася з 96 до 76. Але є й проблеми. Ми розуміємо всю важливість цього питання і будемо намагатися вже через три місяці повністю ввійти в графік погашення заборгованості із заробітної платні, - наголосив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Очільник регіону підкреслив, що  бере це питання під особистий контроль і найближчим часом з фахівцями розгляне ситуацію щодо погашення заборгованості по кожному підприємству.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання