Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблеми Запорізької області вирішуватимуться на рівні центральних органів влади

18 травня 2013 - 10:42

Проблеми Запорізької області вирішуватимуться на рівні центральних органів влади

За підсумками робочої поїздки до Запорізької області Президент України Віктор Янукович два ряд доручень центральним органам влади щодо поліпшення соціально-економічної ситуації в регіоні поточного року.

Так, Прем’єр-міністру України Миколі Азарову доручено опрацювати питання щодо надання фінансової допомоги для розробки проектно-кошторисної документації з будівництва центрального групового водогону Запорізької області,  для реалізації інвестиційних проектів з будівництва резервуарів чистої води №1 та №2 на майданчику насосної станції четвертого підйому у м.Бердянськ та на фінансування будівництва берегоукріплювальних споруд  у  с. Новопетрівка Бердянського району. Крім того, необхідно збільшити у 2013 році державну фінансову допомогу для реконструкції Палацу спорту «Юність» у  м. Запоріжжі.

Також Главі Уряду доручено вжити вичерпних заходів щодо прискорення списання заборгованостей підприємств оборонно-промислового комплексу відповідно до ст. 2 Закону України «Про деякі питання заборгованості підприємств оборонно-промислового комплексу - учасників ДК «Укроборонпром» і забезпечення їх стабільного розвитку».

 Міністр культури України Леонід Новохатько та голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко повинні  найближчим часом створити робочу групу з підготовки Плану основних напрямів розвитку Національного заповідника «Хортиця».

Міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадію Темнику доручено розробити програму реструктуризації ЗДП «Кремнійполімер». Програма має передбачати організацію виробництва гіпохлориту натрію, погашення заборгованості з виплати заробітної плати та інших обов’язкових платежів, а також забезпечення техногенної безпеки підприємства.

Голові Фонду державного майна України Олександру Рябченку,  Міністру енергетики та вугільної промисловості України Едуарду Ставицькому доручено створити комісію з вивчення ситуації, що склалася на ПАТ «АЗМОЛ»,  а також розробити та затвердити стратегію  виходу підприємства з кризового стану та вжити заходів для її реалізації.

Наразі доручення Президента України ще доопрацьовується та поповнюється новими завданнями для центральних органів влади. Зокрема, Віктор Янукович під час наради, яка відбулася в рамках його робочої поїздки, доручив у тижневий термін зібрати та узагальнити пропозиції, які прозвучали у виступах керівників запорізьких підприємств та  організацій.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів