Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

План розвитку Національного заповідника «Хортиця» буде розроблено на державному рівні

20 травня 2013 - 11:26

План розвитку Національного заповідника «Хортиця» буде розроблено на державному рівні

Міністр культури України Леонід Новохатько під час робочої поїздки до Запорізької області відвідав низку культурних та туристичних об’єктів: обласний краєзнавчий музей, музей техніки ПАТ «Мотор-Січ», музей старовинної автомобільної та військової техніки автоклубу «Фаетон», обласну філармонію. Особливу увагу високопосадовець приділив Національному заповіднику «Хортиця».

Крім того,  оглянув місце на пл..Театральна, де буде встановлено пам’ятник до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, ознайомився з проектом облаштування бібліотечного скверу до 110-ї річниці створення обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Горького, а також побував на каскаді «Райдуга», де проходить більшість масштабних культурно-мистецьких заходів області.

Також  Леонід Новохатько зустрівся з керівництвом Національного заповідника «Хортиця» та обговорив  актуальні питання та перспективи його подальшого розвитку. Міністр зазначив, що острову Хортиця як духовному центру України необхідно додати потужного імпульсу для подальшого розвитку. З метою ефективного використання природного, культурного та туристичного потенціалу  важливо найближчим часом прийняти план розвитку Національного заповідника «Хортиця». Відповідне доручення Президент України Віктор Янукович уже надав Леоніду Новохатьку та голові облдержадміністрації Олександру Пеклушенку.

За підсумками робочої поїздки високопосадовець відзначив великий внесок Запорізького краю у збереження, відродження та розвиток української культури, а також ініціював організацію низки всеукраїнських культурно-мистецьких заходів під гаслом «Хортиця єднає Україну», приурочених до 200-річчя з дня народження Великого Кобзаря.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни