Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Я нікому не дозволю продовжувати автоперегони на крові у Запорізькій області»

20 травня 2013 - 15:07

Минулої суботи, 18 травня, у Запоріжжі за участю маршрутного таксі сталася ДТП, у результаті якої 12 людей постраждали та одна загинула. З метою запобігання таким трагічним подіям нині в області вживаються оперативні заходи щодо стабілізації ситуації на автошляхах регіону.

Про це повідомив начальник УДАІ ГУ МВС України в Запорізькій області Віталій Горьковий під час апаратної наради, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко.

За інформацією заступника міського голови Запоріжжя Сергія Гладченка, внаслідок ДТП загинув 22-річний житель обласного центру Андрій Єрошкін, ще 12 осіб постраждали, серед них – троє дітей. На місці аварії працювали п’ять бригад швидкої медичної допомоги. Стан постраждалих середньої тяжкості, загрози їх життю немає. П’ятеро з них, у тому числі, одна дитина вже перебувають вдома.

Наразі міська владає ставить перед собою низку завдань щодо мінімізації небезпечних ситуацій на дорогах за участю маршруток. Зокрема, планують заборонити автоперевізникам видавати квитки пасажирам під час руху, а також перевірити наявність відеореєстраторів. Водіїв маршруток, які мають більше двох порушень ПДД, планують зобов’язати підтвердити свою категорію водіння та повторно скласти іспити.

За словами Віталія Горькового, імовірною причиною даного ДТП стало те, що водій відволікся від керування автотранспортом.

- Приватне підприємство «АВБ Плюс», в якому працює водій, обслуговує чотири маршрути обласного центру. Наразі триває ґрунтовна перевірка перевізника, і за її підсумками, можливо, буде порушено питання щодо позбавлення підприємства ліцензії на перевезення пасажирів. На час проведення слідчих дій водія одразу було затримано на три доби, нині розглядається можливість збільшення цього терміну до 30 діб, - повідомив Віталій Горьковий.

Наразі на підприємстві працює 85 осіб, з 1 травня минулого року водіями підприємства здійснено 102 порушення ПДД. Як запевнив директор приватного підприємства «АВБ Плюс» Валико Арабян, підприємство надає допомогу усім постраждалим внаслідок аварії людям.

- У сфері пасажироперевезень склалася вкрай тривожна ситуація - люди вже бояться їздити маршрутками, і я їх чудово розумію. Якщо діяльність підприємства «АВБ Плюс» не відповідає всім вимогам, його буде позбавлено ліцензії, але якщо є шанс виправити ситуацію, підприємство працюватиме й надалі. Нікому не вигідно, щоб 85 людей залишилися без роботи, але безпека громадян для нас має бути на першому місці, - наголосив очільник області.

Також Олександр Пеклушенко переконаний, що загалом водії маршруток йдуть на порушення правил дорожнього руху насамперед через те, що керівники підприємств занадто завищують добовий план надходження коштів.

- Водіїв примушують грати в ігри зі смертю заради того, щоб прогодувати себе та свої сім’ї. Нам необхідно об’єднати всю систему пасажирських автоперевезень у єдиний диспетчерський центр. Має бути розклад кожного рейсу, щоб водії знали, о котрій їм треба виїхати та прибути на кінцеву зупинку з урахуванням швидкісного режиму. Разом з тим, вкрай важливо створити альтернативний варіант перевезення пасажирів, щоб люди їздили у великих і комфортних, а головне - безпечних автобусах. Я нікому не дозволю продовжувати автоперегони на крові у Запорізькій області, - резюмував Олександр Пеклушенко.

Відсьогодні, за словами начальника УДАІ ГУ МВС України в Запорізькій області Віталія Горькового, в області розпочинається перевірка автоперевізників, яка триватиме до 15 червня.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області