Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко нагородить міліціонерів, які охороняли правопорядок під час несанкціонованого мітингу запорізьких радикалів

21 травня 2013 - 09:50

Олександр Пеклушенко нагородить міліціонерів, які охороняли правопорядок під час несанкціонованого мітингу запорізьких радикалів

У Запоріжжі рішенням суду було заборонено проведення 18 травня акції «Вставай, Запоріжжя», але члени та прихильники всеукраїнської організації «Свобода» все одно вийшли на акцію. Не переконав їх відмовитися від цієї ідеї й судовий виконавець, який зачитав рішення суду. Тому безпеку запоріжців, які святкували День сім’ї недалеко від мітингувальників, довелося боронити міліції.

За інформацією заступника начальника ГУ МВС України в Запорізькій області, начальника міліції громадської безпеки Василя Василенка, член ВО «Свободи» Тимур Книш подав у міськвиконком заявку на проведення акції ще 15 травня, але через те, що в місті за маршрутом проведення акції вже було заплановано низку заходів з нагоди Міжнародного дня сім’ї, суд заборонив її проведення. Незважаючи на це, активісти ВО «Свобода» прийшли на раніше заплановану, але заборонену акцію, чим ледь не зірвали дитяче свято біля міськвиконкому.

- Під стінами мерії зібралися близько 100 людей, якими керував голова обласної організації ВО «Свобода» Віталій Подлобніков. Він не відреагував на судового виконавця, який зачитав рішення суду, та продовжував підготовку до акції, заявив, що захід все одно відбудеться. Через невиконання судового рішення пана Подлобнікова було затримано та доставлено в Орджонікідзевський райвідділок міліції, а звідти – до суду. За невиконання рішення суду накладено штраф у розмірі 425 грн., - повідомив Василь Василенко.

За словами правоохоронця, після затримання Подлобнікова учасники акції все одно не відмовилися від своїх намірів. Тому в ситуацію знову втрутилися працівники міліції та провели роз’яснювальну роботу, але кілька людей продовжували закликати активістів «Свободи» до дій. Тим не менше, людей вдалося заспокоїти і вони розійшлися по домівках.

Олександр Пеклушенко звернувся із запитанням до Василя Василенка, чому він не розповів про все, що відбувалося на площі перед міськвиконкомом.

- Я чудово знаю, що учасники акції зривали кашкети з міліціонерів, обливали їх водою, смикали за погони, здійснювали фізичний спротив. Чому ви мовчите про безлад, який влаштували «свободівці»? Ми живемо в області, де всі все знають, у тому числі те, що в ініціаторів цієї акції в 100 разів більше опонентів серед громадських організацій області, а їх думку підтримують одиниці. Те, що ці люди вчинили по відношенню до працівників міліції, є неприпустимим, адже вони посягнули на святе – на державу. Саме держава делегувала міліції повноваження захищати нас від бандитів. Люди, які вчинили фізичний спротив міліції, краще б цього не робили. Є таке чудове прислів’я: «Не гукайте вовка з лісу!» - зазначив Олександр Пеклушенко.

Очільник регіону доручив Василю Василенку підготувати повний список працівників міліції, які захищали правопорядок під час несанкціонованого мітингу ВО «Свобода», яких буде нагороджено.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки