Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі школярі готуються до «останнього дзвоника», незалежного оцінювання та ЗНО

21 травня 2013 - 10:00

Запорізькі школярі готуються до «останнього дзвоника», незалежного оцінювання та ЗНО

Про організацію проведення державної підсумкової атестації в загальноосвітніх навчальних закладах та зовнішнього незалежного оцінювання на апаратній нараді голову облдержадміністрації Олександра Пеклушенка поінформував директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА Олександр Вєрозубов.

Через п’ять днів «останні дзвоники» відлунають у всіх запорізьких школах. Відтак на випускників 4, 9 та 11 класів чекає державна підсумкова атестація, яка завершиться вже на початку червня. Наразі на золоту медаль претендує 569 випускників 11 класів, на срібну – 136.

За інформацією Олександра Вєрозубова, в поточному році на зовнішнє незалежне оцінювання зареєструвались 11910  осіб, з них 8781 – випускники 2013 року.

Основна сесія ЗНО триватиме з 3 по 27 червня, додаткова оголошена з 4 по 11 липня.

За даними посадовця, в області буде організована робота 48 пунктів тестування: 24 – у Запоріжжі, 6 – у Бердянську, 9 – у Мелітополі, 4 – в Енергодарі, 3 – у Василівському районі та 2 – в Оріхівському.

- Навчання та сертифікацію пройшли 800 інструкторів, які працюватимуть в аудиторіях з абітурієнтами. На сайті Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти є дорожня карта, де позначені адреси наших пунктів тестування, а також інформується, як і чим можна добратися до них, - повідомив директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА О. Вєрозубов.

Коментуючи тему, голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко наголосив на необхідності проведення бесід з випускниками, на яких роз’яснити їм усі організаційні моменти проходження тестування.

- Кожна дитина має розуміти де, в котрій годині та з якими документами вона має бути в день тестування. Крім того, вкрай важливо врахувати і психологічний аспект – максимально підготувати абітурієнта та налаштувати на успіх, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Цю тезу підтримав і ректор Запорізького державного медичного університету Юрій Колесник. За його словами, студенти першого курсу є вразливими до стресових ситуацій, іноді невпевненими в собі та дійсно потребують підтримки фахівців.

У зв’язку з цим очільник регіону доручив керівнику ЗОДТРК підготувати серію передач на тему: як успішно скласти ЗНО.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області