Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розвитку Національного заповідника «Хортиця» та транспортному забезпеченню жителів міста – увагу держави!

17 жовтня 2005 - 11:00

 

Заступник голови облдержадміністрації Олена Зайковська провела робочу нараду щодо розв’язання проблем збереження історико-культурних  та природних об’єктів о. Хортиця, а також транспортного забезпечення жителів м. Запоріжжя. Дана нарада, за участю представників зацікавлених управлінь облдержадміністрації, Запорізької міської ради, Національного заповідника «Хортиця», проектних інститутів та інш. покликана проаналізувати проведену роботу на виконання доручення Кабінету Міністрів України з розвитку Національного заповідника «Хортиця».

 

            За інформацією управління культури та туризму облдержадміністрації, поданій на нараді, вже готовий проект концепції розвитку  Національного заповідника «Хортиця», його найближчими днями передадуть для погодження на сесії Запорізької міської ради. Після доопрацювання, концепцію управління культури та туризму облдержадміністрації надасть Кабінету Міністрів України для підготовки відповідного проекту Указу Президента України щодо проблем збереження історико-культурних та природних об’єктів о. Хортиця.

 

            Начальник Запорізького обласного головного управління земельних ресурсів Дмитро Бабміндра запропонував міській раді на сесії затвердити акт постійного землекористування о. Хортиці Національним заповідником, в якому буде відображено наступне – 2359,34 га острова передається заповіднику, в тому числі 260,62 га сторонніх землекористувачів, які користуватимуться земельними ділянками на правах оренди. Нормами Земельного кодексу України заповідник не матиме права відмовити в оренді ділянок, але при дотриманні орендарями всіх умов оренди. Відповідно, порушивши правила оренди, сторонні землекористувачі будуть позбавлятися права землекористування.

 

            Представник головного управління економіки облдержадміністрації проінформувала про відновлення будівництва мостових переходів в раніше обраному створі – на сьогодні із запланованих 80 млн. грн. на 2005 рік профінансовано будівництво на 61,68 млн. грн. – будівництво триває.

 

            Розглядалися й питання оптимізації руху транспорту на мостах Преображенського, організації руху на майбутніх мостових переходах. Головне управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації збиратиме узгоджені пропозиції відповідних служб щодо розроблення техніко-економічного обґрунтування для перспективного проектування і будівництва південного залізнично-автомобільного мостового переходу через р. Дніпро.

 

            Метою всіх зусиль відповідних органів виконавчої влади всіх рівнів та відповідних служб є створення на підставі майбутнього Указу Президента державної цільової програми з питань розвитку Національного заповідника «Хортиця», яка повинна почати втілюватися вже в наступному році.

 

 

 

                                                                                  Прес-служба облдержадміністрації

 

           

 

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області