Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Рахункова палата України не виявила нецільового використання коштів державного фонду регіонального розвитку в Запорізькій області

22 травня 2013 - 12:05

Рахункова палата України не виявила нецільового використання коштів державного фонду регіонального розвитку в Запорізькій області

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко взяв участь у засіданні колегії Рахункової палати України, яке відбулося вчора, 21 травня, у м.Київ.

Під час засідання колегії розглядалися підсумки перевірки використання коштів державного фонду регіонального розвитку, виділених регіонам України, в тому числі – Запорізькій області.

За минулий рік областю було освоєно 21,4 млн. грн. коштів державного фонду регіонального розвитку. Вони були витрачені на проведення робіт на об’єктах як у обласному центрі, так і в районах області. Це будівництво поліклініки в смт Кушугум, реконструкція харчового блоку в обласній клінічній лікарні, реконструкція обласного протитуберкульозного диспансеру, реконструкція газових та водопровідних мереж у районах області тощо.

Як повідомив Віктор Ємельяненко, Рахункова палата України не виявила в Запорізькій області нецільового використання коштів державного фонду регіонального розвитку.

- Кошти державного фонду регіонального розвитку виділяються, перш за все, на об’єкти з високим рівнем готовності, щоб їх якнайскоріше можна було здати в експлуатацію. Це є один з головних критеріїв, за яким затверджуються об’єкти на фінансування за кошти фонду, - повідомив Віктор Ємельяненко.

Наразі обласна влада чекає на рішення Рахункової палати України, в якому буде надано рекомендації та зауваження. Вони носять процедурний характер та будуть реалізовані в найкоротші строки.

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко доручив за підсумками засідання колегії Рахункової палати України провести нараду щодо ефективного використання державних ресурсів, які виділяються Запорізькій області.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області