Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кам’янсько-дніпровські сільгоспвиробники повертаються до забутих технологій

22 травня 2013 - 14:26

Кам’янсько-дніпровські сільгоспвиробники повертаються до забутих технологій

Заступник голови  облдержадміністрації Сергій Грачов здійснив робочу поїздку у Великобілозерський та Кам`янсько-Дніпровський райони, під час якої провів особистий прийом громадян і ознайомився з вологозберігаючими способами ведення сільського господарства, якими з представником обласної влади поділилися місцеві фермери.

На особистому прийомі до Сергія Грачова звернулися громадяни  з проханням про допомогу у питанні присвоєння поштової адреси майну, придбаному у власників земельних паїв. Важливим було і питання, порушене жителями Великобілозерського району: посприяти ліквідації засобів захисту рослин, які зберігаються тривалий час на складах і давно вже непридатні до використання.

Також під час прийому порушувалася проблема реєстрації договорів оренди земельних паїв. Заступник голови облдержадміністрації надав громадянам, які звернулися до нього, необхідну консультативну допомогу, зокрема, пояснив, що набирають чинності зміни у законодавстві – тепер державні органи звільняються від сплати мита за проведення державної реєстрації речових прав на земельні ділянки та на отримання витягів з держреєстрів. З набуттям чинності цих змін місцеві органи влади і держземагентства зможуть затверджувати передачу в оренду об'єктів, на які спочатку не було зареєстровано даних про власність. Це дозволить значно спростити порядок проведення держреєстрації договорів оренди. 

Перебуваючи в Кам`янсько-Дніпровському районі, Сергій Грачов відвідав місцевих сільгоспвиробників, які поділилися досвідом у вирощуванні пшениці й інших культур на посушливих територіях. Секрет простий: тут використовується старий, але незаслужено забутий спосіб, що застосовувався хліборобами ще на початку ХХ століття - вологозберігаючі технології з мінімальною обробкою ґрунту. Сільгоспкультури при такому способі вирощування стають стійкішими до посушливого клімату півдня України, а продукція за рахунок зниження собівартості виробництва стає більш дешевою.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області