Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Будівельники планують завершити роботи з реконструкції акушерського корпусу перинатального центру вже в липні цього року

22 травня 2013 - 15:22

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко з робочою поїздкою відвідав будівництво Запорізького обласного перинатального центру. Очільник регіону провів коротку виїзну нараду з підрядниками, які працюють на об’єкті, та ознайомився з ходом робіт у акушерському та гінекологічному корпусах. Як зазначив Олександр Пеклушенко, його цікавлять не лише темпи реконструкції, але й якість робіт. Голова облдержадміністрації висловив свої зауваження та пропозиції підрядникам. Серед головних вимог до будівельників – залучення до робіт максимальної кількості працівників.

-  Я розумію, що літом будівельники дуже затребувані. Але для нас перинатальний центр – це об’єкт №1, тому я не дозволю зняти з нього жодного працівника, - наголосив голова облдержадміністрації.

Як розповів заступник керівника будівництва Олександр Ломейко, сьогодні генпідрядник ТОВ «Рубікон-трейдінг» та підрядні організації максимально сконцентрували на цьому об’єкті всі ресурси. На будівництві наразі задіяно більше 150 працівників та 10 одиниць спецтехніки. За прогнозами генпідрядника, роботи з реконструкції акушерського корпусу планується завершити до липня поточного року.  

У 2012 році на реконструкцію обласного перинатального центру було спрямовано 17, 2 млн. грн.. У 2013 Запорізька область на цей об’єкт отримала з державного бюджету 24,8 млн. грн.. Наразі для Центру закуплено сучасне медичне обладнання на суму 16,9 млн. грн..

Серед стратегічних завдань на друге півріччя 2013 року – фінансування та організація робіт із завершення реконструкції гінекологічного корпусу перинатального центру. Як підкреслив Олександр Пеклушенко, в Запорізькій області забезпечено комплексний підхід до реалізації національного проекту «Нове життя». Коли регіон було включено до державної програми, обласна влада прийняла рішення про реконструкцію одразу двох корпусів – акушерського та гінекологічного. Це ускладнило завдання, але реалізація такого комплексного підходу дозволить створити в Запорізькій області унікальний перинатальний центр, один з найкращих в Україні.

Як зауважив Олександр Пеклушенко, для повного завершення робіт, включно з реконструкцією гінекологічного корпусу, необхідне додаткове фінансування в сумі 26 млн. грн.. Тому серед питань, які голова облдержадміністрації планує обговорити з представниками Уряду під час найближчої  робочої поїздки до Києва, пріоритетне  – виділення коштів на завершення будівництва Запорізького обласного перинатального центру.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни