Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Найголовніше у будівництві Кушугумської лікарні – це гроші»

22 травня 2013 - 15:32

Питання фінансування будівництва Кушугумської поліклініки, що в Запорізькому районі, стало головним, яке обговорювалося під час робочої поїздки на об’єкт голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка. Внаслідок дефіциту коштів темпи будівництва лікарні у с. Кушугум останнім часом знизилися. Але сьогодні, коли гроші почали надходити на рахунки генпідрядника – фірми «Фо.Рум»,  будівельні  роботи   набирають  обертів.

Як розповів головний інженер фірми «Фо.Рум» Олександр Андросов, у минулому році було зведено основну будівлю лікарні, проведено   комунікації, забезпечено електрифікацію та водопостачання  об’єкта. Загальна кількість коштів, спрямованих на будівництво Кушугумської лікарні в 2012 році, склала 16,7 млн. грн.. У 2012 році також з державного бюджету було виділено додаткове фінансування на об’єкт у сумі 10,8 млн. грн.. Але наразі будівельники отримали з цих грошей лише 900 тис. грн..

Повернути кредиторську заборгованість та отримати з бюджету кошти на продовження будівництва – стратегічне завдання, яке має вирішити обласна влада, використовуючи усі можливі резерви та ресурси. На цьому наголосив голова облдержадміністрації, обговорюючи перспективи будівництва з керівниками району та представниками генпідрядника.

- Це складний об’єкт. Будівництво такої поліклініки в країні –  єдиний приклад, тим паче в сільській місцевості. Але моїх сил, моєї завзятості та завзятості всієї нашої команди для цього вистачить. Не так вже й легко нам усе вдається. Є реальний дефіцит фінансування. Я постійно контролюю ситуацію. Найголовніше у будівництві Кушугумської лікарні – це гроші, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

Як зазначив голова облдержадміністрації, ціна питання  завершення будівництва нової лікарні в Кушугумі, яке доведеться вирішувати владі регіону – мінімум 22 млн. грн..

Загальний обсяг робіт з будівництва цього об’єкта вже виконано, за оцінкою генпідрядника, на 65%. Як зазначив головний інженер  генпідрядника Олександр Андросов, за умови сталого фінансування будівельники можуть ввести нову поліклініку  в експлуатацію в кінці поточного - на початку 2014 року.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін