Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Зміни до законодавства дозволять значно спростити систему користування землею

24 травня 2013 - 10:48

В обласній державній адміністрації відбувся брифінг заступника голови Державного агентства земельних ресурсів України Євгена Берднікова, першого заступника голови ОДА Віктора Ємельяненка та начальника Головного управління Держземагентства в Запорізькій області Івана Гашенка, які розповіли журналістам про проблемні питання у земельних відносинах у аграрному секторі.

- У рамках робочої поїздки до Запорізької області Євген Бердніков зустрівся з керівниками провідних сільськогосподарських підприємств області. Оскільки аграрії мають  багато питань щодо землекористування, ця зустріч була дуже актуальною та результативною. Ми працювали протягом чотирьох годин, і за цей час розглянули близько 20 найбільш актуальних питань, у тому числі щодо змін до земельного законодавства та взаємодії з центральними органами влади. Аналогічні наради з роз’ясненнями відбудуться на територіях області, - повідомив Віктор Ємельяненко.

За словами Євгена Берднікова, багато питань сільгоспвиробників стосувалися проблем, пов’язаних з тривалим оформленням землевпорядної документації.

- Наразі підготовлено два законопроекти, які мають значно спростити цю систему та створити більш комфортні умови для людей. Вони вже підтримані профільним комітетом Верховної Ради України і будуть розглянуті парламентарями вже  найближчим часом. Завдяки змінам, які будуть прийняті до законодавства, органи місцевого самоврядування не зможуть затягувати процес оформлення права власності чи права на землекористування. Крім того, посадовці будуть притягатися до адміністративної відповідальності за порушення термінів погодження землевпорядної документації, - зазначив Євген Бердніков.

Також посадовець поінформував журналістів і про порядок реєстрації паїв. Уже розроблено проект постанови, відповідно до якого реєструвати договори оренди на паї можна буде напряму, без участі державного реєстратора. Ці зміни мають бути прийняті протягом найближчого місяця.

- Ми знаходимося на новому етапі спрощення системи  користування землею. У нас заплановано провести такі самі зустрічі з представниками бізнесу, як з сільгоспвиробниками, щоб детально вивчити їх проблеми та дати роз’яснення за всіма питаннями, які турбують бізнес. І центральна, і обласна влада зацікавлені в спрощенні системи отримання землі задля того, щоб вона приносила користь людям та країні в цілому, - зазначив Віктор Ємельяненко.

За словами Євгена Берднікова, за минулий рік із 950 населених пунктів області 720 оновили нормативно-грошову оцінку землі, що стане великим внеском у бюджет 2013-2014 років.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні