Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Ємельяненко: «Державні субвенції надходять до області в строк та в повному обсязі»

24 травня 2013 - 11:44

Віктор Ємельяненко: «Державні субвенції надходять до області в строк та в повному обсязі»

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко провів нараду щодо надходження трансферів з держбюджету за січень-травень поточного року та освоєння коштів територіями області.

Як повідомив Віктор Ємельяненко, трансфери з держбюджету надходять відповідно до запланованих термінів, і за більшістю напрямків освоюються за графіком.

Так, на поточний рік заплановано виділити субвенцію місцевим бюджетам на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям у розмірі 1,4 млрд. грн. Наразі вже надійшло 554,2 млн. грн. Сума субвенції на надання пільг та житлових субсидій на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло- та водопостачання і водовідведення, квартплати становить 285,4 млн.грн., область уже отримала 75,6 млн. грн. Обсяг субвенції на надання пільг та житлових субсидій на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу становить 22,8 млн. грн., з них отримано  5,9 млн. грн., а це – 100% від запланованої суми за перші п’ять місяців.

На капітальний ремонт систем центрального водопостачання та водовідведення заплановано виділити державну субвенцію в розмірі 50 млн. грн. Кошти надходять за планом, триває їх освоєння.

Великий обсяг субвенцій поточного року виділяється на медицину. Так, на придбання медикаментів для забезпечення швидкої медичної допомоги цього року заплановано виділити 12,7 млн. грн., з них область вже отримала 3,7 млн. грн., гроші надходять за планом. На придбання витратних матеріалів для закладів охорони здоров’я та лікарських засобів для інгаляційної анестезії буде виділено 7,85 млн. грн., отримано  2,3 млн. грн. Ще 6,8 млн. грн. буде витрачено на часткове відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою, з цієї суми отримано  майже 2 млн. грн..

Державна субвенція в розмірі 45,5 млн. грн. виділяється на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій області, наразі отримано більше половини суми – 24,5 млн. грн.

Ремонт доріг у області здійснюється з кількох джерел фінансування, у тому числі – за рахунок державної субвенції. Поточного року місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах заплановано виділити 82,5 млн. грн.,  отримано вже 23,1 млн. грн.

- Протягом січня-травня ми практично в повному обсязі отримали заплановані трансфери, тож наше завдання – освоїти ці кошти. Центральна влада створила всі умови для того, щоб влада на місцях могла розв’язувати наявні проблеми та надавати соціальну допомогу людям, - зазначив Віктор Ємельяненко.

Хід освоєння коштів державних субвенцій знаходиться під постійним контролем влади. Найближчим часом буде проведено співбесіду, в ході якої буде розглянуто стан освоєння субвенцій окремо за кожним напрямком та кожною територією області.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України