Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Ємельяненко: «Обласною владою вживаються всі необхідні заходи для запобігання мору бичка в Азовському морі»

24 травня 2013 - 17:03

Не допустити масової загибелі бичка через нестачу кисню у воді. З цією метою в Азовському морі починають меліоративний вилов риби на ділянці акваторії Білосарайської затоки від кінцевої частини Бердянської коси до с.Куликовське. Дозвіл на проведення такого вилову надано розпорядженням голови облдержадміністрації від 24.05.2013.

- З настанням спеки на території області з року в рік постає питання щодо можливого мору бичка на Азовському узбережжі – проблеми, яка негативно позначається на екологічній ситуації та перебігу курортного сезону. Сьогодні ми отримали довідку науково-дослідного інституту Азовського моря та лист Азовського басейнового управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства, у результаті чого було прийнято рішення дозволити меліоративний відлов риби на ділянці акваторії Білосарайської затоки від кінцевої частини Бердянської коси до с.Куликовське. Ці заходи впроваджуються з метою уникнення викидання бичка на берег, - повідомив Віктор Ємельяненко.

Щодня науково-дослідний інститут Азовського моря, Азовська морська екоінспекція та Азовдержрибоохорона здійснюють моніторинг довкілля, працюють мобільні групи контролю, які дають оцінку стану прибережних вод. Також представники служб виходять у море, аналізуючи скупчення риби і прогнозуючи ситуації щодо замору риби.

Відповідно до розпорядження, Бердянська, Приморська, Приазовська та Якимівська райдержадміністрації зобов’язані організувати своєчасне інформування та меліоративний відлов риби підприємствами, установами, організаціями та громадянами, які займаються рибним промислом.

- Нині мору бичка немає, і зараз ми вживаємо всі запобіжні заходи, щоб він не розпочався. Ситуація під контролем, вона не є критичною. На узбережжі Азовського моря мертвої риби не зафіксовано. За прогнозами фахівців, можливий мор риби лише на тій дільниці, де вже зараз розпочинається меліоративний вилов риби, але ми робимо все можливе, щоб замору не було. Відпочинок на Азовському морі є цілком безпечним, - підкреслив Віктор Ємельяненко.

Ситуація щодо вилову риби, а також стан забезпечення належних умов для проведення оздоровчої кампанії на узбережжі Азовського моря знаходиться на постійному контролі керівництва облдержадміністрації.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи