Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області збільшиться кількість соціальної реклами щодо дотримання правил дорожнього руху

27 травня 2013 - 14:44

На апаратній нараді в обласній державній адміністрації була розглянута ситуація, коли 23 травня на під’їзді до АР Крим був затриманий мелітопольський пасажирський автобус, водій якого керував транспортом напідпитку. З деталями справи та ходом розслідування голову ОДА Олександра Пеклушенка ознайомив начальник УДАІ ГУ МВС України в Запорізькій області Віталій Горьковий.

Як з’ясувалося,  пасажирами автобуса були 18 голів сільських та селищних рад Мелітопольського району, які прямували до м. Білогорськ АРК на навчання.

- При затриманні водій стверджував, що перед виїздом пройшов медогляд. Однак, враховуючи те, що його затримали  о сьомій ранку, не виключена фальсифікація цієї процедури, - зазначив В. Горьковий.

Пояснення з цього питання надали голова Мелітопольської райдержадміністрації Євген Любцов та голова Мелітопольської райради Юрій Єсипенко.

За їх словами, нині триває перевірка перевізника, який випустив на маршрут нетверезого водія.

- Цей перевізник працює з нами з 1994 року. Нині водія вже звільнено з підприємства, - пояснив Є. Любцов.

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко надав  тиждень керівникам району на те, щоб визначитись, чи може взагалі цей перевізник продовжити працювати.

- Попереджую, ця ситуація є наслідком безвідповідального ставлення людей до виконання своїх обов’язків. Добре, що все обійшлося і водія затримали. Однак могло статися й інакше, ми могли б розглядати наслідки страшного ДТП з десятками людських жертв, цвітом Мелітопольського району, між іншим, - зазначив очільник регіону.

За даними начальника УДАІ ГУ МВС України в Запорізькій області, з початку року на дорогах було затримано 23 водії, які керували пасажирським транспортом у нетверезому стані (за аналогічний період 2012 року – 18 випадків). Нині на території регіону працівники Державтоінспекції проводять операцію «Автобус», метою якої є перевірка транспортних засобів та стану водіїв.

Також у ході наради були розглянуті наслідки дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася 25 травня по вул. Парамонова в Запоріжжі. У результаті зіткнення автомобіля Geely із ЗАЗ-968М загинула трирічна дитина, постраждали двоє її батьків та двоє підлітків, які знаходилися на зупинці неподалік від місця ДТП.

У контексті розгляду цих питань керівник обласної виконавчої влади наголосив на необхідності поширення соціальної реклами.

- Підготуйте сюжети для телеканалів, інформацію з фотографіями для газет, розставте банери перед небезпечними ділянками доріг. Людям необхідно постійно нагадувати, до якої біди може призвести недотримання правил дорожнього руху, - резюмував Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області